Vinter i södra Sverige också!


Trädgården i vinterskrud. Vi har fått
 mängder med snö i helgen här i Skåne!


Gott med mat till fåglarna! Är glad att vi
inte plockade rent trädet i höstas.

Kisarna är inte riktigt nöjda med all
snö. Men en liten runda ut och lufta sig
blir det ändå!

Go´kväll Bloggen!

Har haft en riktigt mysig första adventshelg och jag tror nästan att det var första gången jag fick uppleva en vit sådan också! Riktigt härligt om inte det vore för att det är så vanskligt att ge sig ut och köra på vägarna. Var lite orolig över att ta mig till jobbet imorse, men efter lite drygt en timme ute i morgonkylan kom tåget! Tur att jag tänkte till och klädde på mig både skidbyxor och skidjacka när jag gick hemifrån!


Pannbandet som värmer öronen vid
vintriga promenader.

Som jag skrev i förra innlägget fick jag lite tid framför symaskinen förra veckan och sydde mig ett pannband i trikåtyg. Blev väldigt nöjd med detta enkla pyssel just för att funktionen är så bra! Men nu är det svårt med promenader eftersom snöhögarna växer sig halvmeterhöga. Men har varit ute och skottat nu i eftermiddag och det är ju ganska bra för musklerna det med!!

Nu ska jag fokusera till 100% på Halv åtta hos mig och njuta av min kvällskopp kaffe!

På återseende!
Kram Lullsan

Novembergrått och adventslängtan


Mörker, mörker, mörker... Längtar såååå tills adventstjärnorna kommer
upp i slutet av veckan.

Hej Bloggen!

Dåligt med uppdateringar här! Har varit fullt upp med ditt och datt och eftersom jag inte är en biten bloggare än prioriteras inte bloggen fullt ut. Har kommit på att jag måste börja fotografera lite mer också. Hade ju tänkt att det här skulle bli lite av en pysselblogg och då måste jag ju fotografera allt jag "pysslar"!

I helgen var vi hos våra goda vänner som bor i en liten stad alldeles för långt bort. Det var dags för dop för deras underbare lille son och jag blev stolt gudmor! (Tack än en gång E & A för det ärofulla uppdraget) Efteråt blev det dopkalas med väldigt god mat och trevligt sällskap! Helgen gick som vanligt alldeles för fort tyvärr!

Ikväll har jag äntligen fått tid vid symaskinen. Tog inte alls många minuter, men jag var i starkt behov av ett pannband och eftersom jag hade en bit trikåtyg liggandes blev det ett skönt panband av det! Bildbevis kommer så småningom!

Nu ska det bli lite tisdagsmys här i soffan och jag ska sticka vidare på mina raggsockor!

På återseende!
Kram Lullsan

Höst på riktigt nu!


Bjuder på en bild från vår hängbjörk i trädgården.
Otroligt stor och ståtlig bjuder den en välkommen!
Inte många dagar kvar man kan njuta av de gula löven!

Hejsan Bloggen!

Det är inte klokt så mörkt det är utanför fönstren nu! Det är samma visa varje år, men jag kan inte riktigt vänja mig vid att det är mörkt när jag går till jobbet och mörkt när jag kommer hem! Imorgon slutar jag iallafall ganska tidigt så då är det förhoppningsvis fortfarande ljust när jag kommer hem!

Veckan går i en rasande fart och det är redan tisdagkväll. Börjar redan göra upp planer för helgen och det mår jag så gott av! Jag hoppas på en rikgtigt solig helg så att jag kan få gjort lite ute i trädgården. Borde klippa ner hallon och vinbärsbuskarna innan det blir för kallt. Har en trädgård på hela 1800 kvm, så det tar sin lilla tid att sköta! Eftersom detta var vår första säsong i huset har vi mest bara försökt hålla efter så gott vi kunnat. Men till våren ska vi ta tag i och göra vissa delar mer så som vi vill ha det! Först ut blir vårt enorma trädgårdsland. Där ska vi sätta potatis för att på så sätt bli av med så mycket rotogräs som möjligt. (Ett tips till alla som vill anlägga en riktigt fin gräsmatta) Fram mot hösten blir det sedan att så gräs för att slutligen ett eller två år senare bygga pallkragar att odla grönsaker i! För det är verkligen något visst med att gå ut i trädgårdslandet och gräva upp lökar, morötter och potatis till middagen! Det smakar så fantastiskt gott!

Kram Lullsan

Budget eller lyx?


Brickbord "wera" 1495.- hos Shoppinggatan.se


                                                                                


Bricka från IKEA, vikre från Woody och färg från den lokala
färgaffären. Totalt pris ca 500.-

Godkväll Bloggen!

Kvällens inlägg blir ett litet budget eller lyxinslag. När vi flyttade till vårt hus i februari visste jag ganska tidigt att jag ville ha ett brickbord i köket till vår "lounge-del". Efter att ha tittat runt och inte hittat ett som föll oss i smaken såg jag en beskrivning i Hus och Hem och tänkte att det där borde jag väl kunna fixa? Så material köptes och sedan var det bara att snickra och måla! Har hur mycket plats i källaren för "grovjobb" så det var aldrig ett problem var man skulle hålla hus! Blev väldigt nöjd med mitt bord och det används flitigt till kaffekoppen eller frukostskålen om man tar en snabb-frukost i soffan i köket!

Nu ska det söndagsmysa lite i soffan denna söndag, sista kvällen på lovet! Imorgon väntas jobb igen!
Kram Lullsan

Två gånger Leila Lindholm


Leila Lindholm är en favorit här hemma och ofta hämtar jag inspiration från hennes härliga kokböcker, program och tidningar! Hennes fyra kokböcker pryder tavellisten i köket och påminner om goda middagar!

God eftermiddag!

I detta nu står två portionsformar med Leilas Björnbärsroyal i ugnen och en gudomlig doft börjar sprida sig i köket! Denna torsdag blir det Leilas "skötsigsjälvkyckling" med ugnsrostad potatis, palsternacka och jordärtskocka och en god yoghurtsås. Till det kanske det kan bli ett gott glas rött. Till efterrätt blir det ovan nämnda paj! Man får minsann festa till det lite så här en torsdag när både jag och sambon varit lediga!

Dagen har gått i en rasande fart men en del har vi hunnit med! Äntligen har allt kommit på plats i köket och pelargonerna har fått ge plats åt nya krukor med murgöna.

Nu ska jag ägna mig åt några elevtexter som jag behöver rätta! Man kan ju inte bara slöa är man har lov!!

Kram Lullsan

En tur till det blågula varuhuset


Värmeljus från det stora blågula varuhuset kan man aldrig få för många av! Idag hade de till och med extra bra pris på de små ljusen!
Bild: IKEA

Hejsan! Idag har en del av den lediga dagen tillbringats på vårt stora möbelvaruhus. Förstod ganska snart att det var fler än jag som hade höstlov och planerat in ett besök där för oj så mycket folk där var! Blev iallafall lite småplock inhandlat och äntligen fanns RIBBA ramen inne som vi väntat på sedan i somras, så nu kan vår förstoring från resan till New York äntligen komma inom glas och ram!

Ikväll jobbar min sambo natt så det blir höstmys för mig och katterna här hemma. Fyrans Förkväll står på och ingredienserna till en god sallad ligger och väntar i kylen, så snart får det bli en tur till köket och fixa till kvällsmaten!

Kram Lullsan


RSS 2.0