Valborg!!

Hej Bloggen!

Vilket valborgväder det bjuds på här i södern! Helt otroligt skönt!! Får ta en tur med sopborsten ute på altanen för ikväll får det nog bli premiär för att äta middagen ute!!

Idag när jag for fram med dammsugaren tänkte jag på hur mycket jag tycker om vår lilla soffa i köket, så den tänkte jag visa er idag! Soffan har blivit en riktig succé. Perfekt när man vill ha sällskap i köket under tiden middagen lagas, eller att ta en kopp kaffe i solskenet från fönstret! De förra ägarna hade ett litet köksbord i vår soffhörna, men eftersom det är lika långt till matrummet, som är tillräckligt stort för att rymma vårt matbord, tyckte vi det var onödigt att köpa ett köksbord till. Varför behöver man två liksom?!

Lampskärmen på lampan i fönstret köpte jag på en loppis för en tia. Sedan klippte jag ut en av blommorna från de blommiga tyget som blev över när jag sydde kuddarna och klistrade fast på skärmen med klisterspray. 

Fick goda nyheter idag att en kär vän fått sin lille påg idag, så i helgen får jag göra det sista på presenten så den är klar tills man får gosa bebis!!!

Hoppas ni får en härlig helg allihopa!!Kram Lullsan

Tillbaka i vardagen igen!

 

Hej Bloggen!

Har lyst med min frånvaro här på bloggen under lite mer än en vecka, men jag har varit frånkopplad allt vad internet heter under veckan som gått. Veckan har jag spenderat med sambo, svägerska, svärfar och hans sambo på Fuerteventura. Vi har haft en helt fantastisk semester med allt vad det innebär; sol, bad, utflykter, god mat och trevligt sällskap. Vi passade också på att fira svärfar som passade på att fylla jämnt under tiden vi var borta!

Något pyssel har jag inte hunnit med, så nu kliar det i fingrarna! Jag hade packat med mig en liten virkning i resväskan men den låg bortglömd hela veckan. Vågade inte ta virkningen med mig i handbagaget. Har en liten känsla av att security inte skulle ha uppskattat min virknål!!

Nu ska jag ta tag i dagen. Massor av tvätt att ta hand om. Som tur är torkar den fort ute, för tydligen har sommaren kommit till mina hemtrakter under tiden jag varit borta- ljuvligt!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

För att skydda en pocket


En lite onödig pryl kanske, men ganska fin blev min prototyp av pocketfodral ändå!

Hej Bloggen!

Kände ett litet pysselsug ikväll och då blev det till slut ett pocketfodral sytt. Har sett lite olika varianter runt om bland olika bloggar, men ett av de första jag såg var hos Mallaching. Mitt fodral är en "prototyp", alltså jag har inte haft något mönster eller beskrivning att tillgå, utan klippt och sytt allt eftersom. Jag var nog lite vimsig i mössan när jag sydde för sidenbanden jag tänkte att jag skulle knyta runt boken hamnade helt fel och funktionen jag tänkt mig fungerar inte alls. Väldigt synd eftersom det var den sista lilla stuvbiten av det randiga tyget som gick åt... men jag får hitta ett annat tyg och göra om och göra rätt! Jag fick iallafall mersmak för detta pyssel så det lär bli några fler!

Nu ska jag ta mig en liten titt bland alla fantastiska bloggar där ute och njuta av känslan att det är fredag imorgon- wiie!

Kram Lullsan


Vårbestyr


Förra årets vimpel får hänga med i år igen! Idag kom den upp i fönstret
på altanen! Härliga vår- välkommen!!!


Vimpeln är sydd i Panduros Tildatyger i blå nyanser.

Hej Bloggen!

Sköna söndagen är här och dagen bjuder liksom gårdagen på härligt vårväder! I fredags trodde jag däremot att jag skulle blåsa bort på väg hem från jobbet.

Helgen har bjudit på utomhuspyssel och alltså inte så mycket annat i pysselväg. Ryggen och låren ger sig till känna idag efter att jag slitit några timmar i vårt gigantiska trädgårdsland igår! Förbereder för att sätta potatis efter påsk. Tanken är sedan att det ska bli mer gräsmatta och mindre trädgårdsland!

Igår blev det en riktigt premiärdag! Årtes första motorcykeltur gick av stapeln på förmiddagen och spättan (läs jag) njöt av farten och naturen! Premiär blev det också för att torka tvätten utomhus och igårkväll tände vi grillen för första gången för i år! Life is good!

Idag kom vimpeln upp i fönstrena ute på altanen. Trädgårsmöblerna är tvättade och dynorna finns lättillgängliga! En god kopp kaffe först och sedan en hög nationella prov att rätta och min eftermiddag är räddad!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan


Tid, en bristvara!

Hej Bloggen!

Redan tisdag och en vecka har gått sedan jag bloggade sist. Men faktum är att inte mycket pyssligt tillkommit här under veckan som gått. Ibland finns helt enkelt varken inspiration eller tid.

I söndags påbörjade jag ett nytt litet virkprojekt, som egentligen ligger lite fel i årstid men, vis av erfarenhet vet jag att jag om lång, lång tid kommer få användning av det!
Igår var sista gången på keramiken. Glasserade gods för glatta livet och gick lite bananas bland glassyrerna. Vi får se hur det blir när jag hämtar mina grejer efter påsk. Igår fick jag med mig några tallrikar och småfat hem. Vet inte riktigt när jag ska få tillfälle att använda allt jag gjort men de får stå i skåpen så länge. Den tillspetsade skålen i förra inlägget invigdes iallfall till söndagmiddagens sallad och fungerade riktigt bra kan jag meddela!

Nu ska jag titta på pilotavsnittet av den Amerikanska serien "The Killig" med favoriten Joel Kinaman i en av rollerna.


På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

RSS 2.0