En helt ovanlig vanlig måndag

Hej Bloggen!

Pastill bjöd förra veckan på en EFIT-utmaning och den hoppade jag på igår! Började egentligen i fredags men sådär lagom till fyra glömde jag helt bort mig och glömde fota... Så igår gjorde jag om, och rätt så här kommer min helt ovanliga, vanliga måndag!!06.03 Frukost framför tv4s morgontv.07.00 I bilen alldeles strax på väg och ingen kollektivtrafik idag!!8.00 I full gång på jobbet och alldeles strax dags för terminens första riktiga lektion.8.58 Dagens andra kopp kaffe slukas i all hast mellan två lektioner.10.00 Fruktstund
.


11.00 Mer jobb...12.00 Svensklektion pågår för fullt.13.00 Efter skollunchen, som för dagen var korvstroganoff, fortsätter dagens lektioner.14.00 Snart dags för dagens sista lektion.15.10 Ringa några samtal innan det är dags att ta sitt pick och pack och bege sig mot...16.03 På hemmafixarens mecka för att handla elementfärg och penslar. Såklart smiter jag in om Stoff och stil också som i princip ligger granne med jätteaffären!17.00 I bilen snart hemma!18.05 Mitt i löprundan!19.00 Det kurrar ordentligt i magen och maten puttrar på spisen.20.06 Kolla jobbmejl oh planera lektioner...21.00 Bläddra i Stoff och Stils kataloger som följde med hem tidigare idag.22.00 läsa en liten studn sedan är det natti natti!!


Ja, det här var min måndag! Titta in hos Pastill om du vill se fler som antagit utmaningen!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Pennskrin XLHej Bloggen!

Igår kväll fick jag till en date med symaskinen. Mitt pennskrin på jobbet var så slitet och smutsigt och jag behövde verkligen ett nytt. Jag hade några idéer och satte mig ner igår och knåpade ihop ett. Som lärare är det mycket som ska förvaras i pennskrinnet: skrymmande whiteboard-pennor, bläckpennor, tuschpennor, suddigum och blyertspennor, så ett i storlek XL passar därför perfekt! Mönstret (eh... kan man ens kalla detta för ett mönster!) är mitt eget påhitt och tygerna kommer från stoff och stil!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Panduroinspirationspaus

Beställ katalog

Bilden är lånad av www.panduro.se

Hej bloggen!

Det har blivit en liten ofrivillig bloggpaus här under veckan och det beror helt enkelt på att jag inte har något roligt nypysslat att visa! Jag började jobba förra veckan och om kvällarna var jag heeeelt slut i rutan! Dessutom går vi in i slutfasen av renoveringen av vårt vardagsrum, så det har blivit att en del föstermålning tagit tid från pysslet också!

Jag planerar ju inte att sluta pyssla, tvärtom. Idag var jag in om Panduro på vägen till tåget för att norpa ett exemplar av nya höstkatalogen! Hann bläddra lite i den på tågresan och där fanns massor av fina saker för den pysselsugne! Så det är bara att vika "hundöron" på saker man vill göra och vänta på att tiden för pyssel infinner sig!!

Nu väntar dock läsning av läroplanen och planering av nästa veckas lektioner, så det blir dåligt med pyssel ikväll med...

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Värma mig!!Hej Bloggen!

Veckans höstlika väder har verkligen inspirerat mig att börja virka varma saker igen. Nya inneskor påbörjades och så började jag virka en mössa till mig själv.

Fast först hade jag tänkt ut att jag ville ha en basker. Begav mig därför till den lilla lokala garnaffären och oh my vilken service!! Snälla butiksinehavaren kopplade upp sin dator på nätet och hjälpte mig att hitta ett mönster och ett garn som var snarlikt det som stod. Jag åkte hem och började virka, men insåg snabbt att baskern inte alls såg ut som den jag ville ha och repade upp.

Började istället virka utifrån mitt huvud och än så länge är jag väldigt nöjd med mössan, för någon basker blev det inte!! Nu behöver jag bara mer garn för de två nystanen räckte tyvärr inte hela vägen till min hitte-på-mössa! Så imorgon efter jobbet (hua...) så är det jag som svänger in om garnaffären och köper mer garn. Kanske ska jag köpa lite till ett par vantar också när jag ändå är i farten?!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Värma litenHej Bloggen!

Som jag bland annat skrev i förra inlägget har jag fått nys om ett insamlingsprojekt till ett sjukhus i Kongo. Igårkväll satte jag mig därför ner med tv:n som sällskap och började virka på en liten hätta. Mönster och beskrivning hittar du HÄR. Det var ett väldigt enkelt möster att följa och det tog inte många timmar innan den lilla mössan var klar. Jag lägger den på postlådan om någon dag så vi får se om jag hinner virka några mössor till!

Imorgon börjar min sista semestervecka... Undrar så var den här sommaren tog vägen!? Vet ju att sommaren brukar hålla ut någon vecka till efter det att man börjat jobba, men det är ju inte riktigt samma sak! Men först blir det en massa jobb i tomma, lite ödsliga lokaler innan de en vecka senare fylls av utvilade, brunbrända och glada elever! Ja, det blir nog ganska bra det med!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Sötaste kisekattenHej Bloggen!

Här har det inte blivit mycket pysslande den senaste veckan! Jag virkar en ruta då och då på filten jag påbörjade i början på juni, men annars blir det inte mycket gjort!! Istället har veckan varit fylld av födelsedagsfirande (jag ska verkligen njuta av mitt sista år som tjugo-någonting!), lite strandhäng och sedan har en katt flyttat in i vår trädgård! Jag har lagt lite tid på att försöka hitta ett nytt hem åt honom då vi känner att våra två katter är nog, man ska ju ha tid för sina husdjur!! Efter ett inlägg på facebook ser det ut som om det kanske ordnar sig för honom och att han kan få komma till ett kärleksfullt hem där han kan få massa kärlek!! Håll tummarna för honom!!

En annan sak jag skulle vilja tipsa om är "Värma-liten" ett insamlingsprojekt som går ut på att skicka virkade mössor och filtar och andra bebiskläder till behövande små barn på Panzisjukhuset i Kongo. Läs mer om projektet här!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

RSS 2.0