En liten elefant 2.0Hej Bloggen!

Några kanske minns elefanten jag virkade i vintras och som jag hade stora planer för. Jag hade tänkt att elefanten skulle få lite kompisar i form av andra savanndjur och tillsammans skulle de sitta i en mobil.

Nu hittade jag inga andra bra mönster till de där kompisarna eftersom det är ganska viktigt att de är någorlunda exakta i storlek för att det ska bli balans i mobilen. Så den där lilla elefanten har suttit på min symaskin och väntat på att jag skulle göra något med den!

Så för några veckor sedan kom jag på att jag kunde sy fast den på en virkad snuttefilt. Så då virkade jag en rektangel och sydde sedan fast huvudet i ena hörnan. Nu är den iallafall klar och får ligga till sig i väntan på att någon kompisbebbe tittar ut!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Regniga dagar vid symaskinenHej Bloggen!

Dagarna som passerat har i stort sett regnat bort och då har jag suttit vid symaskinen litegrann! Mest småpyssel som blivit gjort men oj så roligt det är!! Några nödvändigheter och andra saker har tillverkats som kanske inte är livsnödvändigt, men de kommande höstförkylningarna kommer i alla fall bli lite roligare inbillar jag mig!På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan


Släktträff och pyntat golv

Igår hade vi en trevlig släktträff här hemma. Planen var att vi skulle grilla och sitta ute och njuta av högsommarkvällen på altanen. Men eftersom det bjöds på höstväder blev det till att ta till plan B och röja upp så gott det gick i renoveringsobjektet och duka där! Kvällen blev så himla lyckad och numera har vi riktigt fint golv så länge renoveringen pågår:
Även idag går mina tankar till våra grannar och det känns ännu tungt och svårt att förstå vad som hänt.

Kram Louise

Ääääntligen!!

I söndags virkade jag sista maskorna och fäste trådarna på min Pellerin (eller poncho, som jag säger) som jag hållt på med under ganska många kvällar. Mönstret är från ett nummer av Kreativ stickning som jag har haft i många år. Jag visste ju inte om jag skulle orka hålla ut hela vägen och få den klar eftersom jag är ganska otålig och vill ha klart allt med en gång, så därför valde jag ett lite billigare hobbygarn från Stoff och Stil.

Nu är jag sjukt nöjd att jag virkade klart den och att den faktiskt går att använda! Dessutom klarade jag av att virka muschkant och picoter, något jag aldrig trodde jag skulle klara av!

Nu får jag nog ta min pellerin över axlara och sätta mig på altanen en stund!

Kram Lullsan

En regnig söndag
Är man inte snabb i vändningarna tar någon annan ens plats...

Hej Bloggen!

Idag behövde jag lite mer plats till ett lite större syprojekt och flyttade därför ut på altanen. Med hjälp av förlängningsslad från garaget kunde jag sitta och sy i godan ro medan regnet smattrade mot taket! Riktigt mysigt!!
Jag har varit himlans nervös inför sömnaden och har därför dragit ut på det i månader... Men idag hade jag tillräckligt med mod för att våga mig på att sy ett nytt tak till hammocken!! Det var ganska så trixit att manövrera det grova, tunga tyget men resultatet blev ganska bra tycker jag!! Nu ska vi inhandla lite nya dynor så att man kan ligga skönt där och gunga och läsa en bra bok! Sedan återstår det bara att solen ska visa sig också!!


Hammocken utan det smutsvita, plastiga och trasiga taket...


Hammock, nu med nytt tak som kommer skydda mot solens skarpa strålar...

Kram Lullsan

LjuslyktorI källaren har jag en farlig massa glasburkar av olika slag som jag samlat när sylten, ättiksgurkan och rödkålen från affären tagit slut. Jag tyckte vi behövde lite nya ljuslyktor till altanen och många av de där burkarna har en fin form eller ett fint mönster. Så med lite piff med hjälp av olika sidenband har vi nu några nya lyktor att tända till middagen ikväll!

Nu blir det ogräsrensning... Någon som vill komma hit och hjälpa till :0)

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan


Ett kreativt kaos...


Hmm... hur kunde det bli så här?!


Lite bättre!

För några dagar sedan när vädret var så där och man med gott samvete kunde befinna sig inomhus hade jag inget annat val än att ta itu med mitt pysselrum! Det hade liksom passerat kreativt kaos för länge sedan. Tyg, papper, pärlor, garner och ja mycket mer låg i drivor överallt! Det var bara att slänga, sortera och plocka undan. Det var riktigt skönt när jag var klar och då började det klia ordentligt i syfingrarna, lagom till att solen tittade fram! Men nu är där ordning och reda till den dag regnet skulle falla och jag kan då bara sätta mig och sy!!

Hur ser ert pysselrum/pysselvrå ut?!

Kram Louise

Jordgubbar!


Saft och marmelad står nu på sin hylla i källaren!

Igår var vädret lite sisådär. Det regnade i omgångar men det var ändå ganska varmt. Jag och mamma hade sedan ett tag bokat in jordgubbsplockning igår, så det kunde ju inte bli bättre! Så härligt att ge sig ut på en jordgubbsodling och bara plocka åt sig av de söta bären! Och mycket billigare än i affären och dessutom så färska de kan bli!

När jag kom hem kokade jag en sats saft efter Leilas recept, en sats "vanlig" saft utan krusiduller och så kokade jag en sats jordgubbs- och rabarbermarmelad! För den som vill koka lite egen marmelad kommer receptet här:

500g rabarber
500g jordgubbar
1 vaniljstång
500g syltsocker

Dela rabarbern och jordgubbarna  bitar och lägg i en gryta. Dela vailjstången och skrapa ur fröna ner i fruktblandningen. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Vaniljstången kan koka med. Tillsätt syltsockret och koka på kraftig värme i 3 minuter. Skumma väl och låt svalna lite. Häll upp på väl regjorda burkar och förvara svalt.

Kram Louise

Jag vann!!!


Bilden är lånad från Fröken Pyssels Blogg

Hej Bloggen!

Tänk, jag har gått och vunnit i Fröken Pyssels utlottning! Vilken tur har inte jag?! Boken Vackert med Vintage väntas hem i brevlådan och den ska bli väldigt kul att läsa och inspireras av! Tack så jättemycket säger jag till Fröken Pyssel med den fina bloggen Pastill!

Nu ska jag ta tag i min virkning här som har legat lite bortglömd några dagar. Det går framåt måste jag säga!!

Kram Lullsan


RSS 2.0