En tillspetsad skål


I måndags fick jag en del keramik med mig hem från kursen. Bland
annat denna "tillspetsade" skål.


Närbild på spetsmönstret.


Ny variant av mina ljusfat. Testade en ny glasyr. Kan ju inte ha allt
i vitt :0)

Hej Bloggen!

Bjuder återigen på några bilder från resultaten av min keramikkurs. Nu är det nästan som rena julafton att komma dit och förväntansfullt kolla på hyllan med färdiga föremål. Blev så himla glad i måndags när jag hittade mitt fat med spets. Mönstret fick jag till genom att kavla en spetsduk i leran och sedan hittade jag en annan skål som jag lade leran över. Blev ganska klar över att det där med att dreja inte är något för mig så jag nöjer mig med att kavla. Det är en riktigt bra teknik och man kan göra en hel del av en bit lera och en kavel!

Nu kallar grytorna!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Till det allra nödvändigaste


En rund neccesär till allt nödvändigt som alltid ligger på botten av väskan


Neccesären är sydd i ett blommigt tyg som låg i mina gömmor.


Fick lite hjälp av sötaste kisen!

Hej Bloggen!

Idag blev det lite tid vid symaskinen. Sydde en liten neccesär att ha i handväskan till det där nödvändiga som man aldrig hittar när man behöver det. En annan idé hade ju varit att städa och tömma väskan på alla gamla kvitton, tomma tuggummipåsar och liknande, men då var det bra mycket roligare att sy ;0) Fick lite "hjälp" av minsta kisen. Det är inte första gången han håller mig sällskap i pysselrummet!

Jag önskar en fortsatt skön lördag! Imorgon hoppas jag på sol igen och att termometern kan visa på några grader till...

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Ska vi byta grejjer med varandra?!

Hej Bloggen!

Inspirerad av Popetotrora har jag gjort en liten utrensning bland mina "pyssel-och-inspirations-böcker". Det blev en liten hög som inte längre inspirerar mig utan mest tar upp plats i bokhyllan. En tanke som slog mig var att kanske just DU också har en hög, eller några böcker som inte längre tjänar sitt syfte. Och efter att ha sett olika tygbyten kom jag på att kan man byta tyg borde man kunna byta böcker! Så jag lägger upp en liten lista på böcker jag inte längre vill ha. Hittar du en titel du tycker låter intressant, lämna en kommentar eller mejla vilken titel du vill byta med! Ska bli kul att se hur det här kommer funka!!







Boktitlar:

Blått & vitt Små och stora hobbyidéer
Lappar i rött & vitt
Sommarhobby Bortbytt
Läckra tårtdekorationer att göra själv
Med stickor och fantasi
Placeringskort
För fina kort
Boken om stämplar
Kul med kort inspiration och idéer
Kreativa projekt med decoupage
Hemtrevligt Tips och idéer för pyssel hemma


På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

En tårta tll!




En tårta att stoppa fossingarna i!

God kväll Bloggen!

Sedan vi flyttade till hus har det där med inneskor blivit något som jag stiftat bekantskap med igen. Nödvändigt för att inte frysa om fötterna när man knallar runt på (ibland) kalla golv. I vintras köpte vi en påse med gäst-skor, så att även vår familj och våra vänner kan gå omkring med varma fötter när de kommer på besök. Det är ju bara det att de där köpta är ganska fula så jag har en tanke att jag ska byta ut de köpta mot mycket finare hemmagjorda inneskor.

Så igårkväll fick jag ett ryck. Eftersom våra lördagsplaner gick om intet på grund av sjukstuga fick jag några timmar i soffan och satte igång att virka. Tyckte den här tjejens prinsesstårtvantar var så himla söta och jag finurlade lite och så blev det tårtinneskor istället! Virkade i Järbo garn som är så himla mjukt och gosigt!

Nu blir det snart ett avsnitt av Solsidan, men först ska jag kika runt hos några bloggar!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Virkat bokmärke


Virkade ett nytt bokmärke igår. Utgick från samma inspiration som
förra gången.


Bikinisässongen närmar sig men man kan med gott samvete frossa i
sådanna här prinsesstårtor ändå!

Hej Bloggen!

Igår virkade jag ett nytt litet bokmärke. Det förra jag gjorde föll lillkisen i smaken så det leker han med. Testade att virka en liten prinsesstårta och det gick ganska bra. Nästa gång ska jag dock fylla den lite bättre!

(Kan för övrigt varmt rekomendera boken också! En härlig ungdomsbok som några av mina elever tipsat mig om. Författaren bloggar här och skriver inspirerande om livet och författandet!)

Nu ska jag fortsätta med mitt nästa projekt! Har verkligen fått dille på det där med virkandet. Det är ju sååå himla kul!

Härlig lördagkväll önskar jag er alla!
Kram Lullsan

Utlottning hos Hobbykällaren

Hej Bloggen!

Tipsar om en ännu en utlottning, nämligen hos hobbykällaren. Där har man nu chans att vinna nya Tildaboken. Den är full av fina idéer. Jag bläddrade lite snabbt igenom den vid mitt förra besök på panduro och det är en bok jag verkligen skulle vilja ha så jag håller tummarna för mig!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan







Dagens "skörd"


Stort keramikfat i vitt...


...med stämplade hjärtan längs kanten,


2 runda ljusfat


och fyra vita hjärtansljusfat!

God kväll Bloggen!

Nyss hemkommen från keramikkursen och ovanstående fick följa med hem idag! Det är alltid lika spännande när ugnarna töms och man får se om ens små konstverk överlevt de varma graderna! Är så himla nöjd med mina saker ovan. Lite sneda kanske, men än är jag ju ingen profskeramiker! Tyvärr hade det blivit en liten spricka i fatet. Men den ska inte påverka bruket utan fatet kommer hålla diskning och användning! Tänk er själva en god sallad serverad på det där fatet... :0) Eftersom det återstår ynka tre gånger av kursen börjar jag känna mig lite smått stressad. Det finns ju så mycket jag vill göra! Jag har gjort ett likadat fat som ovan som jag hoppas ska klara sig genom skröjing utan att spricka!

Nu ska jag ägna mig lite åt en virkning här tror jag!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Some serious virkning på G


Panduro säljer Järbo garn för 15.- nystanet. De orangea prislapparna
säger mig att priset kaske inte är här för att stanna så då får man
passa på...


2 styck virkinspirationsböcker till priset av 0.- Dock är böckerna mig
bara till låns och ska lämnas tillbaka till stadsbiblioteket om några veckor.

Hej Bloggen!

Äntligen lördag!! Igår var jag runt lite på stan i väntan på att en kompis skulle sluta jobba och då blev det ett besök på panduro och på biblioteket. Fick med mig några nystan hem i härligt knalliga färger och två böcker med lite inspiration. Den ena boken är på engelska och de engelska virktermerna är inte riktigt mig bekanta, trots att jag är engelsklärare :0) Men det är ju inte direkt det jag lär ut till mina ungdomar. Men med hjälp av bilderna och beskrivningarna ska jag nog klura ut hur jag ska göra, om där finns något kul. Jag har ännu inte hunnit bläddra i den fina boken!

Nu ska jag passa på att jobba undan lite här. Mitt i terminen betyder massor av arbete; mitterminskonferens som ska förberedas, skriftliga omdömen som ska skrivas, utvecklingssamtal som ska förberedas och sedan har man ju den vanliga dosen av arbete också; lektioner som ska förberedas och utvärderas, elevarbeten som ska läsas...

Trevlig helg på er!
Hälsningar louise

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om jättefiffiga och snygga kort hos Magdaloony. Kika in där du med och tävla. Du har till och med söndag på dig!

Kram Lullsan


Målade tavlor



Tre tavlor med låttexter som jag målat.

Godkväll Bloggen!

Detta pyssel hade kanske passat ypperligt till alla hjärtans dag, men man kan ju aldrig få för mycket kärlek tycker jag, så jag visar detta pyssel denna marskväll istället!

Tavlorna är målade på superbilliga canvastavlor från systrarna grene (vart ska man nu handla billiga småprylar, när deras butik i Malmö lagt ner?!) Sedan använde jag en bred silverpenna. En sådan med en kula i pennan som man skakar "bläcket" med innan man skriver. Jag har skrivit ner tre av mina absolut favoriter blad svenska kärlekssånger (Jag ger dig min morgon, För kärlekens skull och Ännu doftar kärleken) och målat ett hjärta med silverfärg mitt i texten. Jag såg liknande tavlor i en inredningstidning, som jag inte kommer ihåg vilken det var men bestämde mig för att testa att måla egna och det fungerade ganska bra att göra dem själv tycker jag!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Förnya en stol


Före


Efter


Ännu en efterbild för att visa hur stolen passar fondtapeten!

Hej Bloggen!

Stolen ovan fyndades för några tjugor på en loppis för ganska många somrar sedan. Stolarna (2 st) köpte jag till min första lägenhet där de passade så fint i köket! Då genomgick de en tvättning, lite slipning och ommålning. Stolarna fick också ny klädsel. Nu några år senare och efter några år då stolarna inte direkt "haft sin plats" utan mest aggerat extrastola,r har jag hittat en plats till en av stolarna. Stolen står nu i vårt nya sovrum. Den har fått ny klädsel, rosa stretchvelour från Stoff och stil, och den passade riktigt bra till fondtapeten! Nu har man någonstans att lägga överkastet om nätterna!!

Trevlig söndag önskar jag alla! Hoppas solen lyser hos er också!
På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

En liten elefant


Inte världens bästa bild kanske men det är så ruskigt svårt att få till
bra bilder när mörkret trycker utanför fönstret!

Go' kväll Bloggen!

Igår efter keramiken virkade jag färdigt denna lilla krabat. Den kommer att vara en del av ett litet större projekt som nog kommer att ta sin lilla tid, men som jag hoppas få färdigt så småningom! Mönstret hittade jag här.

På keramiken igår blev det en hel del glaserat. Så förhoppningsvis är det färdigbränt till nästa vecka så att man kan få ta med sig sina saker hem! Tyvärr hade det blivit en liten spricka i mitt stora fat men jag hoppas så att det klarar glaseringen! Håller tummarna. Annars har jag tid på mig och får helt enkelt göra ett nytt!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

RSS 2.0