Sagolikt pyssels pysselstafett!!Hej Bloggen!

Fick i dagarna mejl av Stina om den nya pysselstafetten hon så fint organiserar! (Klicka på bilden så kommer du till Stinas blogg) Såklart vill jag vara med denna gång också!!! Det är så himla roligt! Nu återstår bara att komma på vad jag ska göra. Jag har en idé, men jag får se... Det skulle i så fall innebära att jag måste skriva ihop mitt första virkmöster... hjälp!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Min fantastiska torsdag i bild!!!Hej Bloggen!

I torsdags var jag och två kollegor uppe innan tuppen och tog tåget till Göteborg för att gå på bokmässa! Det var andra gången jag var där och jag säger bara; Oh my vilket ställe! Är man det minsta intresserad av böcker, högt eller lågt, fint eller fult så är det stället att bege sig till! Det är ganska lätt att gå bananaz bland alla montrar och jag var lite yr i mössan av alla intryck när vi vid sex satte oss på tåget tillbaka mot Skåne igen! Vår dramaten var fullastad med böcker, kataloger och inspiration till våra kolleger och elever, så vi var mycket nöjda med dagen!

För egen del var det lite svårt att motstå alla mässpriser, så nu är höstläsningen mest troligt räddad!

Det blev lite kändisspotting också! Jan Guillou ställde upp på en bild med mig och skrev en fin hälsning till skolans elever.

Nu väntar en skön och slö lördagkväll! Har putsat alla fönster på bottenvåningen så allt renoveringsdamm är ett minne blott och man kan njuta av att se ut igen!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Äppel, päppel


Ett av våra två äppelträd lite tidigare ikväll. Mycket frukt har tyvärr fallit tidigare, ruttnat och därför hamnat i trädgårdstunnan.
Köket fick för en stund fungera som musteri...


... och nu står nypressad äpplejuice i frysboxen.

Hej Bloggen!

Är så himla nöjd med min väldigt produktiva söndag! Har hunnit med bakning, elementmålning, kompisträff och bebisbus, långkok till middag och sist men inte minst var jag ute och plockade äpplen som jag körde i min väldigt fina juicepress.

Förra året fick vi massor av äpplen och då lånade jag svärmors juicepress och äpplejuicen gjorde succé! På nyårsafton blandade vi urgoda äpplemartini till fördrink med juicen. Juicen är perfekt att frysa i petflaskor och så är det bara att ta fram när man vill ha juice till frukost eller om man vill blanda en drink!

Nu ska jag kika lite på idol och virka en maska eller två!
På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Det kom ett paket...... med finfina tyger som jag köpt från Petra. I fredags när jag kom hem från jobbet låg paketet där och väntade på mig!! Tack snälla du!!! Nu går hjärnan på högvarv och jag funderar som bäst på vad jag ska sy av tygerna! Som vanlig har jag en massa idéer, men vi får se vad som är rimligt både vad gäller tid och färdighet!

Tygerna passade jag på att fota på vårt fina vardagsrumsgolv som i förra veckan blev slipat och lackat! Det är en ren fröjd att gå omkring därinne och se hur fint det blivit! Än är vi inte helt klara, men det mesta är småfix som lister och liknande. Sen väntar vi på insallatören av den öppna spisen också! Det ska bli helt fantastiskt skönt när den är på plats!!Idag har jag bland annat roat mig med att måla element. Tidsödande, men ack så bra det blir!

Imorgon hoppas jag få lite tid över till att ta hand om trädgårdens äppleskörd! Så tråkigt om det mesta ska sluta som rutten fallfrukt!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Snart inneskorstider!God kväll Bloggen!

Hur mycket man än försöker förtränga att vi går mot mörkare och kallare tider är det trots allt ett faktum! Snart kommer det vara ruskigt kallt ute och bor man som vi i ett stort hus blir golven ganska kalla! Jag har därför börjat inneskostillverkningen och först ut var dessa små prickiga söta inneskor. Mönstret är hämtad ur en Tilda bok och tyget är ett Tildatyg från Paduros outlet.

Vi får se om jag kan få till några par till. Är alltid bra att ha några extra på lager så att man kan erbjuda värmande inneskor till frusa vänner på besök!

Nu tror jag det är hög tid att släcka ner här hemma, kalla in katterna och bädda ner mig. Efter en ovanligt jobbig arbetsvecka med flera sena kvällar ska det bli vansinnigt skönt med fredag imorgon!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Helt fast...Hej Bloggen!

Så, då hittade även jag till det fantastiska spelet! Perfekt för mig som gillar alfapet men som inte direkt har någon att spela mot! Träning pågår för fullt och jag kan lätt säga att det är synd att inte dygnet har ännu fler timmar för med ca 20 matcher igång så går det åt en del tid för detta... Nåja, förhoppningsvis är det lite av nyhetens behag, men det är riktigt roligt!!

Så dags för att gnugga geniknölarna ännu en gång och ge sig in i matcherna igen!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan


RSS 2.0