I vår trädgård just nuPlommonträdet har börjat blomma!!Och det kan inte vara många dagar kvar innan äppleträden också står i full blom!

Hej Bloggen!

Med anledning av förra inägget tog jag med kameran ut i trädgården för att föreviga spirandet där ute. För oj vad det växer just nu!

 Solen skiner från en klarblå himmel och det är hur varmt och skönt som helst! Förstår inte vart dagen tagit vägen, men det är ju en ledig dag imorgon med! Som tur är har de väderkunniga lovat fint väder även imorgon och då gott folk ska jag pyssla med det här: 

För det är tyvärr inte bara tulpaner och fruktträd som blommar och växer nu. Ogräs verkar också trivas och frodas i värmen! I trädgårdslandet (som är gigantiskt och som vi inte vill ha kvar) växer det som bara den. Här har vi fått tipset att försöka kväva elendet med en mörk presenning. Det har vi försökt men eftersom det blåste halv orkan eller liknande igår var vi tvugna att hämta in den. Det förklarar brädorna som ligger kvar i landet!! Är det någon annan kunnig där ute som har ett bra tips för att ta död på ogräs? Förhoppningsvis får vi bort en del ogräs i år så att vi kan så gräs till hösten! För då kan jag få till ordentliga odlingsbäddar nästa år och som jag ska odla och så då!!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Det spirar i köket!

Oj vad det växer i köket just nu! Mina pelargoner tycks ha överlevt ännu en vinter och det är helt fantastiskt om man tänker på att jag har allt annat än gröna fingrar!! Basilikan gror som bara den och ska snart få flytta över i en riktig kruka!!

Vädret har varit ok idag så ett par timmars trädgårdspyssel har det blivit idag. Känns riktigt skönt i kroppen nu!

Njut av helgen!!

/Lullsan

Redo för jobbet!Ibland har jag lite mer att bära fram och tillbaka mellan jobbet och hemmet och behövde därför en väska som lätt kan vikas ihop och inte ta någon plats alls... Hittade ett fin tyg från Åhlens i gömmorna och igår kväll satte jag saxen i tyget och sydde mig den där väskan. Eller väska kanske är att ta i... Påse kanske stämmer bättre. Men en snygg påse i så fall!

/Lullsan

När inspirationen kokar överHej Bloggen!

Veckan efter påsk gick i en rasande fart och inte mycket tid har funnits över till det kreativa. Några maskor här och där har det blivit på några av alla mina olika virkprojekt jag har i gång... Att man aldrig lär sig :0) Dessutom köpte jag i veckan på mig ytterligare garn till en kofta jag och en vän diskuterade fram ett mönster till. Så nu vill jag ju sätta igång med den. Koftan jag påbörjade i januari (!!!) ligger fortfarande ofärdig... *suck*

Just nu är jag inne i en fas där jag bara hittar en massa jag vill göra och skapa, sy och virka. Att jag blivit hooked på pinterest hjälper ju inte heller direkt. Där hittar man ju galet många fina nya projekt. Det bara bublar av inspiration i knoppen på mig. Det ska sedan "bara" bli lite gjort också...

Armbandet ovan är iallafall gjort efter inspiration från den här sidan!

Regnet hänger i luften idag så planerna på att vårfixa lite i trädgården får läggas på hyllan... Kanske skulle ta och virka lite då :0)

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Glad påsk!Hej Bloggen!

I år kommer påskharen med hemkokat godis! Enda sen jag satte min fot inne hos den här sköna hönan har jag velat testa hennes recept på gelehjärtan. Och i och med påsken ville jag göra gula sådanna, så jag mixade två färska ananaser och lät moset rinna av i en finmaskig sil. Sedan reducerade jag saften lite för att få kraftigare smak, blandade med saften från en citron och sedan följde jag Marys recept till punk och pricka!

Behöver jag säga att godare gelehjärtan får man leta efter :0)

Kram Lullsan

Surdeg

Hej Bloggen!

Såhär i påsklovstider fick jag lust att baka lite bröd. Har länge velat baka med surdeg, men jag har inte riktigt satt mig in i denna degiga vetenskap. Tycker det verkar så klurigt att hålla på att mata och pyssla om surdegen och blir inte riktigt klok på vad man gör med den under de månader det lätt kan gå mellan brödbaken. Någon där ute som vet?

Nu har det iallafall kommit en nyhet i kyldisken för alla oss som vill baka men inte orkar med allt pyssel; surdeg på burk! Fanns i två varianter och kostade lite över tjugan, perfekt tyckte jag! Brödet blev smarrigt och några skivor slank ner tidigare till middagssoppan!

På återseende hoppas jag!!
Kram Lullsan


RSS 2.0