Veckans nya

Hej Bloggen!
 
Så roligt att se att det är några tappra läsare kvar här som tittar in varje dag trots att jag inte uppdaterar särskilt flitigt!! Men jag tror på en bättring snart faktiskt. Har kommit igång med virkandet igen och nu ska jag bara lösa det där med datorn och min nya kamera och sen så hoppas jag på att inläggen ska komma haglande här inne!!
 
Det är inte bara skapandeinspirationen som legat nerlagd över sommaren, utan det där med middagsmat har blivit lite av ett tråkigt måste här hemma tyvärr. Och jag som egentligen älskar att laga mat kände att det behövdes en nytändning även här. Middag ska inte bara vara roligt att laga på lördag och söndag. Då kom jag på att jag minst en gång i veckan ska testa ett nytt recept för att slippa ifrån det där slentrianlagandet av samma, samma hela tiden och som i slutändan blir så tråkigt!!
 
Och eftersom matlagning också är skapande tänkte jag ett ny kategori här på bloggen var på sin plats! Och så blir jag lite piskad att hålla i det här också!!
 
Först ut är dagens middag som just nu står i ugnen. Det doftar ljuvligt på hela bottenvåningen och det kurrar ordentligt i magen nu! (Det får bli en update senare med hur det verkligen smakade).
 
Rostad grönsakssoppa med vitlökscrème

Ingredienser

1 rödlök
2 paprikor
4 morrötter
2 palsternackor
250 g körsbärstomater
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
8 dl vatten
2 ½ msk konc grönsaksfond
2 dl creme fraiche
 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skala och skär morot och palsternacka i stavar.
  • Lägg lök, paprika, rotfrukter, körsbärstomater och oskalade vitlöksklyftor på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda runt. Rosta mitt i ugnen 20–25 minuter.
  • Lägg vitlöksklyftorna åt sidan. Mixa resten av det rostade med stavmixer eller i matberedare till ett slätt mos. Häll det i en kastrull. Tillsätt vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten.
  • Kläm ut innehållet ur vitlöken. Mixa med crème fraiche till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan med en klick vitlökscrème. Toppa med rostade solrosfrön och garnera ev med klippt krasse. En färskostsmörgås är gott till.

Bilden är lånad från ica där också receptet kommer.

På återseende hoppas jag!

Kram Lullsan

Update: Soppan smakade mycket bra! Pricken över i var verkligen den där vitlökscremefraichen. Den här kommer vi laga igen här hemma tror jag!!

 


Instagramtider

 
Hej Bloggen!
 
I dessa tider då var och en anammat Instagram gick jag idag mot strömmen när jag köpte mig en efterlängtad Cannon EOS 600D!! Har spanat in den en tid och när jag då fyllde jämnt förra veckan var det lägligt att önska sig bidrag till kameran!
 
Så ikväll hittar ni mig i soffan framför OS med instruktionsboken i högsta hugg (det finns ju liiiiite mer att lära och förstå än på min lilla compactkamera) och ivrigt väntandes på att batteriet ska laddas!!
 
Kram Lullsan

RSS 2.0