Ny favorit


Bild lånad från garnstudio

Hej Bloggen!

Här firar jag in semestern idag!! Tjoho!! Så otroligt skönt ska det bli med låååång ledighet!!

Surfade in om garnstudios hemsida och såg att de börjat lägga upp höstens nyheter så smått. Såg då denna kofta och ror jag sommarprojektet i hamn skulle jag kanske våga mig på den här... Den ser helt otroligt fin ut!!

Ja, det är väl bara dags att virka vidare på sommarkoftan då. Bara ärmarna kvar!!

//Lullsan


När man virkar på något hemligt...... får man bjuda på en så här hemlig bild! Har kommit unegär halvvägs och är riktigt stolt över att jag lyckats lära mig det (lätta) mönstret utantill!!!

Idag behöver jag inte dra ut vattenslangen och vattna mina hallon, majsen och salladen. Det sköter naturen åt mig...

På återseende
Kram Lullsan

Den blomstertid nu kommerHej Bloggen!

Idag var det skolavslutning och vanligtvis brukar det ju innebära en massa glädje, men idag innebar det även inslag av lite vemod.

Jag har fått ett nytt jobb på en annan skola och jag är såklart jätteglad över detta. Fast oavsett hur spännande, roligt och utmanande det än ska bli att börja jobba i augusti så var det emellanåt känslosamt att ta avsked av finfina elever idag!!! När rosorna kom en efter en tillsammans med lyckönskningar och kramar kunde det inte hjälpas att tårarna trillade över!!! Och än en gång påminndes jag om hur fantastiskt läraryrket kan vara och vilka fina möten man får varje dag!!!

Nu återstår endast tre arbetsdagar innan semestern tar vid!! Är galet trött och det ska bli sååå skönt med lata dagar med massor av pysseltid :0)

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Virkad filtDet har blivit ännu en liten filt virkad. Den har legat färdig ett tag men det tog bara en himla lång tid för att få den fotad!!

Nu är det ju så att jag just nu inte känner någon som är i behov av en minifilt, så är det någon där ute som skulle behöva en filt i circamåtten 55x76 cm så lämna en kommentar här nere! Jag skickar paketet med posten för 250 kronor och då ingår filten :0)

Nu ska jag sätta mig i solen och virka en stund. Det gäller att sitta i lä och med full sol för vindarna är rysligt kyliga!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Basilika

Hej Bloggen!

Jag har med all säkerhet nämnt mina allt annat än gröna fingrar här tidigare. Då är det också lättare att förstå hur fantastisk stolt jag är över min basilikaplanta. Den har jag odlat fram från början. Små små frön i ett miniväxthus någon gång i april och nu är den omplanterad i en kruka och fortsätter växa som bara den!!

I lördags hade vi kalas för sambon och då passade det bra med en basilikasås som tillbehör till den grillade kycklingfilén. En ny favvosås visade det sig bli så nu får tsatsikin och bean konkurens.

För er som är nyfikan kommer receptet här:

2 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
1 kruka basilika
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 klyfta vitlök
salt och vitpeppar

Mixa olivoljan och basilikabladen tills basilikan är helt i små bitar. Häll på gräddfil, cremefraiche, honung och kryddor och mixa till en slät sås. Riv vitlöken fint och blanda i såsen. Låt stå i kylen en stund innan servering.

Nu hoppas jag att jag är tillbaka i bloggvärlden igen. Alla ni som är lärare känner säkert igen er i den
h e k t i s k a arbetsperioden som råder just nu! Men nu är iallafall de flesta betyg satta, arbeten rättade och terminens lektioner planerade så det betyder lite mer tid för hobbies!!

Sommarlovet närmar sig med stormsteg (bara 10 arbetsdagar kvar) och jag välkomnar ledigheten!!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

RSS 2.0