Present



Hej Bloggen!

Filten jag visade i tidigare inlägg fick sällskap av en liten skallra i form av en elefant! Presenten överlämnades igår till långväga hitrest vän, men presenten var kanske framförallt till hennes söta son! Ja, fast vill hon gosa med filten och skallran lägger inte jag någon värdering i det ;0).

Nu blir det tacopaj och lördagsmys då sambon precis steg innanför dörren!
På återseende!
Kram Lullsan


En solig söndag...



...kan man tillbringa i en skön stol i solen och varva virkning med läsning av Expressens Leva & Bo. Man kan också bli väldigt glad när man inser att man inte betalade 890 kronor för den fina kulljusstaken och att man också fick välja vilka färger man ville ha på sina kulor helt själv! Ja, livet som pysslare har onekligen sina fördelar!

På återseende hoppas jag!
/Lullsan

Filtigt värre...





...eller kanske rätare sagt; flitigt värre. Jag har virkat på filten ovan om kvällarna och igår fäste jag alla trådar! Filten blev kvadratisk med cirkamåtten 75x75 och jag hoppas den passar bra till en liten 4 månaders gosse. En inte-så-varm mysfilt till sommaren kan väl aldrig vara fel?

På återseende hoppas jag!
Kra Lullsan

Klipp, klipp


Bjuder på en bild på mej från hmm.. tjugohundra... typ tre?!



Hej Bloggen!

I söndags satte jag äntligen saxen i ett par gamla slitna jeans med en tanke på att använda dem till att sy en kjol till mig själv! Efter att ha inspirerats av Krajamaria kom jag ihåg min egen kjol jag sydde någon gång för länge sedan inför en midsommarfest! Jag tror faktiskt det är det första jag sytt till mig själv och som jag använde flitigt efter det.

Den kjolen har sedan länge kastats i soporna då den eh... krympt i tvätten (?!) så det fick det bli en ny. Det svarta tyget hade jag hemma i tyghyllan och jag tyckte jag fick till ett ganska bra rynk på tyget. Ett litet minus var att det var ganska mycket stretch i jeansen och det hade nog blivit snyggare om jag sytt i ett par ostretchiga jeans istälet!

Nu ska jag fortsätta virka på en liten hemlis... Måste bli klar med ett ganska stort projekt till om bara några veckor så nu får koftan jag tjatar om ligga på vänt och virknålen ska glöööda! Kanske återkommer koftinspirationen under tiden!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Till en liten flicka!!

 






Hej Bloggen!

En virkad snuttefilt och ett par haremsbyxor tillsammans med en body från en av våra stora kedjor lades i en påse och togs med på tjejmiddagen igår där en liten 6 veckors flicka var med sin mamma! Det är alltid så himla roligt att få ge presenter och såklart är det ju allra roligast om presenten blir bra och mottagaren blr glad!!

Byxorna är jag särskilt nöjd med. De är sydda av en kjol från HM som jag köpte för några år sedan och aldrig använde. Så saxen sattes i kjolen och en stund senare var byxorna klara!

Idag vaknade jag till strålande sol så idag ska jag försöka få tid att beskära äppleträden och ta mig en premiärfika utomhus i solen!!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Cheesecake i ny tappning



Hej Bloggen!

Igår gjorde vi en smarrig efterrätt som jag gjort tidigare, men då i en form med löstagbar kant. Efterrätten sitter finfint efter maten och är ganska "lätt" trots att det är en cheesecake.Tänkte bjuda er på receptet.

Receptet är för 4 portioner:

2 syrliga äpplen
25g smör
½ msk kanel
2 msk råsocker

2dl vispgrädde
2 dl kesella
1 tsk vaniljsocker
2 msk råsocker

ca 6 digestivekex

Skala och skär äpplena i klyftor. Stek mjuka i smöret, råsocker och kanel. Låt svalna.

Vispa grädden med råsocker och vaniljsocker. Vispa i kesellan. Hit går bra att förbereda!

Vid servering: Krossa kexen och varva kexsmulor, äpplen och gräddfluffet.


Nu blir det nog lite Grey's Anatomy här!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

RSS 2.0