Tid för vaggan att komma fram II

Ja, bilden har egentligen ingenting med inlägget som kommer att göra, men tycker att orkidén lyser upp så fint i höstrusket!!
 
Hej Bloggen!
 
I förra inlägget gällde rubriken äppelvaggan, idag gäller det en vagga av ett annat slag... Även om det kanske är liiite tidigt att plocka fram den just nu, eftersom det inte förväntas sova någon i den på en sisådär 145 dagar... men ändå! Det känns iallafall rätt att i tanken börja planera, handla så smått och börja förbereda sig för det stora som kommer ske i februari!
 
Och den lilla krabaten är också anledningen till att jag nog haft den slöaste av somrar i världshistorien. Orken och energin fanns inte över till mycket annat än det mest basala. Jag sa till min syster vid ett tillfälle att "jag är till och med för trött för att virka, och då är det illa!!" Och lägg till lite illamående på det så har ni min sommar och semester i ett nötskal!
 
I samma veva som jobbet startade igen kom energin tillbaka, men jag känner mig ändå inte riktigt som mig själv än! Så det får bli lite glesare mellan inläggen här nu så länge i väntan på att orken kommer tillbaka! Har ju massor av saker jag vill virka, sy och skapa inför ankomsten så energin måste helt enkelt komma! Kanske kommer den när jag blivit av med den uschliga förkylning som däckat  mig och som jag dragits med  i flera dagar. Jo men så blir det nog tror jag!!
 
På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Tid för vaggan att komma fram

 
Just nu råder det äppelskördartider och som de två tidigare åren i huset dignar våra två träd av frukt! Vi kommer inte på långa vägar hinna ta vara på allt, men som tur är är ett av träden en sort som sitter länge på trädet och som blir bra fågelmat till fåglarna i vinter!!
 
Men lite av frukten ska på oilka sätt hamna i våra magar och idag tog jag fram äppelvaggan och 4 kg äpplen blev kokade till mumsigt mos. Jag gjorde den helt naturell och tillsatte bara lite vatten i koket. Därför är heller inte hållbarheten den bästa, men IKEAs runda plastburkar fungerar utmärkt att frysa i och i frysen håller moset ganska länge.
 
Morgongröten kommer nu smaka riktigt mumisgt med en klick mos på toppen!
 
Vad är ditt favvorecept med äpplen?!
Kram Lullsan

Ädelostbiff

Veckans nya den här veckan var en superenkel och jättegod rätt från arla. På ca en halvtimme hade man en rykande god gryta ångande på bordet! Tyvärr var jag så hungrig att jag glömde bort att fota, men klicka er in på arlas hemsida för en bild. Receptet kommer här iallafall!
 
400 g rostbiff
1 gul lök
100g ädelost
2 dl creme fraiche
½ dl vatten
100 g frysta haricots verts
salt och peppar
 
Gör så här
Skär köttet i strimlor. Skala och klyfta löken. Stek köttet och löken i lite smör. Smula över osten. Rör ner creme fraiche, vatten ocj bönor och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.
 
På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan
 
 
 

Ett kort med pengar!

När lillasyster i veckan fyllde år och bland annat skulle få ett bidrag till ett par nya gummistövlar kom jag ihåg det pengakort Kinoko visade tidigare i år. Ett snabbfixat pyssel som blev väldigt fint och uppskattat!!
 
Kram Lullsan

Kyckling med rostade rotfrukter

4 portioner
 
2 morötter
2 palsternackor
600g potatis
1msk olja
salt och peppar
1 tsk spiskummin
4 kycklingfiléer
½ dl sweet chili
1dl matyoghurt
 
1. Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.
2. Skala morätter, palsternackor och potatis och skär dem i bitar. Blanda rotfrukterna med olja och krydda med salt, peppar och spiskummin. Häll rotfrukterna på den varma plåten och rosta först i 10 minuter.
3. Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Krydda med salt och peppar och sweet chili. Lägg kycklingen på rotfrukterna och rosta ytterligare ca 10 minuter.
4. Servera kycklingen med rotfrukter, yoghurt och rucola.
 
Den här rätten var en smidig vardagsrätt som gick att laga till på ett kick! perfekt när man kommer hem hungrig och trött från jobbet!! Rätten smakade dessutom väldigt gott och det är ju lite av ett måste! Vi hoppade över salladen och serverade tomater från trädgården istället!!
 
På återseende!
Kram Lullsan
 
 

En smak av sommar

Hej Bloggen!
 
Förra helgen tog jag mig i kragen och plockade rent plommonträdet på plommon. Det är så sorgligt när man ser alla plommon på marken som går till spillo, men ibland finns ju inte tiden att ta hand om all frukt! Nåja, man föder ju getingarna om inte annat!!
 
Det blev en del plommon till oss ändå, trots att en del hunnit falla. Jordgubbsmarmeladen som jag gjorde tidigare i sommar tog slut redan i mitten på augusti så det var ganska givet att det var marmelad som skulle kokas.
 
Tidigare har jag skållat och skalat plommonen innan jag kokat marmelad, men i år testade jag att koka med skal och vilken hit! Kokade plommonen lite längre innan jag tillsatte syltsocker och färgen som blev... wow! Djupröd härlig marmelad som smakar underbart med en liten ton av kanel... så himla gott på en ostskiva på lördagmorgonen!!
 
Kan inte erbjuda något recept då jag utgick från dansukkers recept "samma mängd syltsocker och frukt" och sedan hade jag i malen kanel lite efter behag!
 
På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

RSS 2.0