Tävla hos Hildas hem

 
Hej!
 
Ett litet tips så här på lördagförmiddagen: Jag är med och tävlar om ett presentkort hos Eco and Stuff som Hildas hem ordnar! Klicka på bilden för att komma till utlottningen!
 
Fortsätter få tiden att gå här hemma i väntan på tillökning...
 
Kram Lullsan
 

Inget är som väntans tider... eller?!

 
Såhär hittar man mig för tillfället... Halvliggandes i soffan, antingen med virknålen i högsta hugg eller så sover jag! Tacka vet jag skidvm så att det finns något att slötitta på när man vilar! Om ni frågar mig får den där bebisen gärna komma ut nu. Hon ligger ju där inne på övertid och jag är trött på att känna mig som en valross! Men den största anledningen till att vi vill ha ut henne är ju såklart att längtan är så offantligt stor! (Och känna mig som en valross kommer jag antagligen att göra ett tag till ;0)
 
Under tiden vi väntar här hemma har jag påbörjat ett nytt virkprojekt till mig. En ny sjal i mjukaste alpacaullen att kunna lägga om axlarna eller vira runt halsen när vårjackan väl ska invigas! Så nu är frågan; vad blir först: bebis eller färdig sjal?! (Eller ska kanske VÅREN komma före bebis?! Hu, hemska tanke...)
 
På återseende!
Kram Lullsan

Pluras lammgryta

Hej Bloggen!

Ger blogg.se-appen en ny chans. Vi har inte riktigt varit vänner vi två, så vi får väl se hur det blir med det här inlägget!!

Lördag idag och två dagar kvar till BF! Vi ska alldeles strax hugga in på dagens middag som blir Pluras lammgryta! Den har stått och småputtrat hela eftermiddagen och förhoppningsvis kommer den smaka mumma! Massa gottigheter i grytan så förväntningarna är höga! Det enda som saknas är ett gott rött i glaset, men det får vänta ett tag till!!

Till mellon ikväll har jag gjort chokladpudding! Blev så sugen på det innan och jag har världens bästa recept så det var bara att svänga ihop!! Mycket godare än pulvervarianten tycker jag och tittar man på ingredienserna känns det inte så fasligt onyttigt heller :) Om du också vill göra egen chokladpudding kommer receptet här:

4portioner

6 dl mjölk
5 msk maizena majsstärkelse
4 msk kakao
5 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull med en visp. Låt koka upp under vispning så att det inte bränner i botten. Sjud i ca 2 minuter.

Ta bort från plattan och låt chokladpuddingen svalna lite innan du har i vaniljsockret. Häll i en skål eller i portionsformar. Ett tips är att lägga plastfolie som ett skinn på puddingen så slipper man skinnet när den svalnar. Låt stå kallt i ca 4 timmar!

På återseende hoppas jag och då hoppas jag också att bebisen valt att titta ut!!!

Kram Lullsan


Förbereder, vilar och boar

 
Åh vad jag är glad att jag slutade jobba när jag gjorde, för mina dagar är hur sköna som helst just nu!! Småmyser lite, vilar massor, syr och virkar lite, har klippt mig och varit på fotvård och förbereder inför bebis ankomst! Imorgon blir det nog till att baka lite så att det finns något gott att bjuda på när vi får besök senare!
 
Idag har jag bäddat vagnen och satt upp barnvagnsmobilen jag sydde i helgen. Spanade in små fina (och dyra)stoppade bokstäver när vi beställde barnvagnen, men då upplyste min sambo mig att "sånna kan du säkert sy själv" och visst kunde jag det! Hittade ett perfekt mönster från ottobre design som jag använde och vill du sy något liknande har du mönstret här.
 
På återseende!
Kram Lullsan

Skötdyna

 
Hej härliga söndag!!
 
Idag finns ingen tillstymmelse till söndagsångest här hemma eftersom jag arbetade min sista dag i fredags och går på mammaledigeten imorgon!! Ännu är det två veckor kvar innan lillan är beräknad och jag har inte en väldig massa planerat som jag "måste" hinna med, men en del små projekt har jag på min lista. Så får vi se vad som hinns och orkas med innan förlossningen! Är ju mycket medveten om att det lika gärna kan röra sig om fyra (hua....) veckor innan storken kommer, så kanske hinner jag göra allt och lite till!
 
Ett litet projekt som jag sydde för någon helg sen är en en skötdyna och en blöjpåse till skötväskan. Blöjpåsen ser löjligt stor ut till de små blöjorna i storlek 1, men när det är dags för något större blöjor kommer den nog passa finfint!
 
Idag blir det lite sytid och förhoppningsvis en liten promenad längs havet om vädret fortsätter hålla i sig!
 
På återseende!
Kram Lullsan

RSS 2.0