Vinsten från Pysslas Piffiga Petitesser



Hej Bloggen!

Det här fina garnet, bland annat, vann jag för ett tag sedan hos den här tjejen. Garnerna har legat ett tag och nu veckan kom jag på vad jag ville sticka. Har hittat ett mönster som blir en volang/våg men med en massa hål som såg svårt ut att sticka så jag försöker mig på ngt eget "hittepå-mönster". Vi får se vad det blir av det!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Mycket Leila

Hej Bloggen!

Att kunna blogga på förmiddagen kan ju egentligen bara betyda en sak... SPORTLOV!!! Vad jag är glad att kocksen var så väldigt dyr, då för länge sedan, så skolorna stängde en vecka i februari för att spara pengar och att detta lov levt vidare till våra dagar!

Idag blir det ett Leila-inspirerat inlägg. Hennes Jättegoda kolasnittar gräddas i ugnen i detta nu. Tänkte skära dem i jätte-jätte tunna pinnar för att ha till en dessert på lördag. Gott med ngt knaprigt till en kula sorbet!

Har alltid varit väldigt förtjust i hennes, vi pratar fortfrande Leila, förkläden. Speciellt det hon har på framsidan av a piece of cake. I somras hittade jag det på nätet och blev sååå glad, enda tills jag såg priset. Då blev jag snål och tyckte att typ 500 för ett förkläde jag kommer glömma ta på mig de flesta av årets dagar, var på tok för mycket pengar. Så jag har finurlat och tillslut kom jag på hur jag kunde sy ett liknande förkläde. Och jag blev ganska nöjd med mitt påhitt. Trots det ligger det fint ihopvikt i köksskåpet de flesta av årets dagar!



Nu ska jag fortsätta att göra ingenting i väntan på en fin vän som kommer på besök idag!

På återseede!
Kram Louise

Jag virkar vidare...



Johanna Thydell har gjort det igen! Även om man kan läsa ut en ungdomsbok
"i ett naffs" kan det vara bra att ha ett bokmärke om man behöver pausa!

God eftermiddag Bloggen!

Efter att ha spenderat ett antal timmar bland alla fantastiska pysselbloggar igår, knåpade jag bland annat ihop det här bokmärket medan melodifestivalen stod på i bakgrunden. Perfekt, hyfsat enkelt och snabbt, precis min melodi! Har alldeles för dåligt tålamod för att ge mig på något större projekt. Har lovat mig själv att jag en dag SKA ta mig i kragen för att göra något större... Får finurla vidare på vad det skulle kunna bli! Inspiration till bokmärket fick jag HÄR och HÄR. Blandade sedan de båda inläggen och då blev det bokmärket ovan!

Nu får det bli lite mat här innan sambon åker till jobbet! Själv ska jag passa på att njuta över att ingen klocka ringer imorgon bitti! Sportlov hela långa veckan frömöver!

På återseede!
Kram Lullsan

Längtan efter vår!!


Åh vad jag längtar efter detta... späda rabarber och...


äppelträdet i full blom. Nåja, fortare än vi anar är vi där och då ska jag
NJUTA!!!

Godkväll Bloggen!

Idag har jag lidit av en väldigt stor dos av vårlängt. Tyckte mig ana svaga dofter av vår när jag var ute en kort sväng på lunchen. Hoppas så innerligt att vi inte får mer snö utan att bilderna ovan, som är tagna förra året, fortare ä kvickt kan bli verklighet!

Ikväll har jag varit på keramikkursen! Det var det enda som var positivt med att vara sjuk förra veckan, att jag fick gå dit två gånger den här veckan! Idag har jag varit väldigt produktiv. Ett fat storlek större och två små fat blev det gjort idag. Dessutom påbörjade jag ett experiment som jag ska fortsätta med nästa vecka. Mina ljusfat från första gången hade överlevt skröjningen allihop,a så på måndag får det nog bli lite glasering också!! Nästa vecka har jag för övrigt sportlov, så då har jag tänkt mig att det ska bli en hel del pyssel!!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Inte så pjåkigt!


Bildbevis på mitt första virkade alster. Vågade mig till och med ändra i
mönstret och lade till knytbanden runt ankeln eftersom jag tyckte det var
svårt att få tofflan att stanna kvar om hälen.

Hej Bloggen!

Idag  har jag virkat klart den ena och första innetofflan! Är riktigt nöjd, för det här är det första jag virkat, någonsin. För den med ett vant virköga kanske tofflan ser något sned ut och inte lika hårt virkad, men i mina ögon är den helt perfekt! Roligt var det också att virka! Förstår inte varför jag inte försökt mig på det tidigare?! Får se om jag orkar ge mig på toffla nummer två lite senare!

Nu är det snart tid att förbereda middagen. På menyn här hemma ikväll står porterstek med kokt potatis och gräddsås tillsammans med hemmagjord svartvinbärsgelé. En riktigt gammeldags hederlig söndagmiddag med andra ord!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Grytvante i alla-hjärtans-tecken

Hej Bloggen! 

Då var det tisdag och min tur att ta över stafettpinnen i Pysselstafetten. Jag tänkte förklara och visa hur man kan sy en hjärteliknande grytlapp! Har ni några frågor är ni välkomna att mejla mig eller lämna en kommentar! Lycka till!! 

Du behöver:
Tyg
Värmeisolerande mellanlägg (mitt är köpt på stoff och stil)
Symaskin
Knappnålar
Mönsterpapper
Ritpapper
Penna

Börja med att rita av din hand. Skissa sedan lite tills du är nöjd med hjärteformen. (Vill man ha ett färdigritat mönster kan man mejla mig, men då kommer det med snigelpost!)

Rita dit två streck (i lila på bilden) som ska bli ovandelen på grytvanten.

Rita av delarna på mönsterpapper. Du har nu tre mönsterdelar; den stora hjärteformade mönsterdelen och två halvhjärtansformer varav den ena är lite större än den andra. Klipp ut 2 av den stora mönsterdelen i tyg och 2 i den värmeisolerade mellanläggen. OBS! De måste vara spegelvända!!

 De två halvhjärtandelarna ska klippas ut i dubbelt tyg och läggas med den raka kanten mot tygets
vikta kant.

Sicksacka alla tygdelar.

Lägg sedan ihop grytvanten. Jag börjar innifrån, för att vara säker på att halvhjärtandelarna hamnar på rätt plats.

Börja med en av hjärtansdelarna, lägg den med rätsidan upp. Lägg sedan de vikta halvhjärtansdelarna som bilden ovan. Lägg sedan den andra hjärtansdelen med rätsidan ner. Under och över hjärtat lägger man sedan mellanläggen, med foliesidan utåt. Nåla och sy ihop med raksöm. Lämna ca 15 cm öppet på kortsidan så att man kan vända grytvanten. Klipp små hack i ”hjärtats böjar” (se bilden nedan). Jag brukar också klippa bort lite av mellanläggen, för att det ska bli snyggare när man syr ihop vanten.

Vänd grytvanten och bestäm om vanten ska passa en höger eller vänsterhand. Grytvanten jag sytt nu passar en vänsterhand. Det man ska tänka på är att den lilla hjärtansdelen ska ligga på motsatt sida av den man vill ha upp när vanten är klar. Detta för att man när man sytt ihop vanten viker över den lilla hjärtansdelen och då döljer man sömmen.

Vik ner kanten i öppningshålet och sy hop med raksöm.

Vänd över den lilla hjärtansdelen och grytvanten är klar!

 

Nu lämnar jag över stafettpinnen till Fröken Pyssel, så kika in hos henne imorgon!
På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan


Sjukstuga

Då drabbades man tillslut av förkyllningen som vandrat runt bland elever och kollegor under några veckor. Så det blev ingen studiedag för mig idag och jag har bestämt att jag stannar hemma imorgon med. Man är ingen bra fröken när man mår så dåligt! Och dessutom så skadar det inte att man tänker lite på sig själv ibland också! Så nu bäddar jag ner mig under fluffiga täcket och tittar på några avsnitt av läskiga serien True Blood.

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan


Virka, virka, virka!

Hej Bloggen!

Helgen kom som beräknat och den var riktigt efterlängtad! Har denna morgon tittat ikapp några favoritserier på datorn, förberett min pysseltutorial som kommer i pysselstafetten på torsdag och virkat några varv på inneskon jag påbörjade i veckan. Som garnnystanet vittnar om har jag fått repa upp, när jag efter många timmar insåg att det blev väääldigt fel :0) Så efter en diskussion med syslöjdsfröken fick jag rätt på det! Och för att inte ha virkat förut tycker jag det ser ganska bra ut. Vi får se hur länge jag håller ut. Men förhoppningsvis blir det en innesko klar i veckan som kommer! Bildbevis kommer såklart!
 

Nu väntar några andra måsten på mig! Vi har studiedag på måndag och då ska nya läroplanen och 4 kursplaner vara lästa, så det gäller att sätta igång så man inte får bakläxa!

Hoppas ni får en trevlig helg!

Kram Lullsan

 


Lärorik dag!

Hej Bloggen!

Idag har varit en mycket lärorik dag! För det första har en snäll kollega hjälpt mig med mitt problem att jag inte fick rätt på länkandet. Var inte alls så svårt egentligen, nu är man kan, efter att snälla it-profset förklarade! Sedan har en annan snäll kollega, syslöjdsfröken, lärt mig virka på lunchen! Så nu har jag storlsagna planer på vad som ska virkas här hemma... :0) Först ut är de här söta. Sedan får vi se hur det går!!!




Bilden har jag lånat från TV4

Ikväll är det åter igen dags för Sveriges mästerkock och då hejar jag på den här tjejen! Har ni inte kollat in hennes blogg innan kan jag verkligen rekomendera den! Fullt av goda recept och fina bilder för den som tycker om mat och bak!

Nu kallar kaffekokaren!
På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Trött tisdag!

Hej Bloggen!

Tisdag idag och en trött sådan! Har varit en händelserik och mycket bra dag på jobbet, så nu håller man kväll med gott samvete!

Igår startade den efterlängtade keramikkursen och oj så roligt det var! Gav mig inte på några större projekt utan gjorde något jag visste jag skulle klara av för att få lite självförtroende. Har gett mig den på att försöka bli vän med drejskivan den här terminen, så att något annat än knubbiga ljusstakar kan få följa med hem! Det är alltid lika spänd väntan att se om ens små projekt överlever bränningen utan att spricka... Vi får se på måndag!

Har en fråga som någon bloggare där ute kanske kan svara på. Hur ändrar jag länkar i inlägg så att inte hela långa adressen behöver stå utan kanske bara HÄR eller något liknande?! Någon snäll som kan förklara?!

Bjuder ikväll på ett litet UFO som legat i mååånga månader... Vet inte varför den första gick så lätt att sticka och sedan blev det aldrig en nummer två... Och nu har jag dessutom slarvat bort möstret jag ritade också... Får se om jag sätter mig ner och ritar upp det så att jag kan sticka färdigt paret. Det lär vara kallt ett tag till så man får nog använding av dem!



Nu blir det Halv åtta hos mig!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

RSS 2.0