Gosiga raggsockor


Varma sockor i lila raggsocksgarn från Svarta fåret. Även beskrivningen
kommer därifrån!

Hej Bloggen!

Förra veckan hade vi tögrader här i södra Sverige och då passade det ju riktigt bra att jag stickat färdigt ett par raggsockor jag hållt på med ett tag. Perfekt att ha runt fötterna i gummistövlarna! Nu har vi åter minusgrader och ganska många sådanna, så den där våren man fick en förkänning av förra veckan känns långt borta!

Imorgon är det åter fredag, wihoo! En trevlig afterwork är inplannerad efter jobbet och sedan väntar en hel helg! Jag ska sätta mig ner och skissa på lite på några idéer jag har inför keramikkursen som börjar på måndag! Det är nästan så att jag längtar liiite till måndag!

Hoppas ni har en skön torsdagskväll!
Kram Lullsan

Wow jag har vunnit!!!

Hej Blooggen!

Fick en så glad överraskning när jag sent igårkväll såg att jag vunnit en utlottning hos fina bloggen http://pysslajojo.blogspot.com/ Tänk, jag som aldrig vinner!!! Jättekul, och jag väntar med spänning på det fina priset!! Är väldigt nyfiken på det hemmafärgade ullgarnet! Ska sticka mig något fint i det!

Nu blir det en kopp kaffe här så att jag orkar hålla ig vaken några timmar till :0)

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan 

Det blir inte alltid som man tänkt sig!


Bild: www.obsessedwithpaperart.com

God kväll bloggen!

Skrev i fredags om min plan att pyssla något i stil med bokstäverna ovan. Min plan var dock en mer svensk variant av bokstäverna MAT. Har inte tidigare gjort decoupage och med facit i had kommer jag nog inte göra det igen heller :0) Blev inte alls så snyggt jag hade föreställt mig att det skulle bli. Såg mer ut som något ett dagsibarn hade knåpat ihop. Så nu får idén om bokstäver till köket vänta ett tag tills jag kommer på något nytt!

Nu ska jag titta på halv åtta hos mig och sedan får vi se om favoriten Joel Kinnaman plockar hem priset som årets manliga huvudrollsinnehavare under guldbaggegalan!

Sisst men absolut inte minst vill jag tacka för alla gulliga mejl och kommentarer som börjar trilla in! Verkligen så himla kul att få feedback på det man gjort!

Stor kram Lullsan

Pysselstafett!!



Snart är det tid för pysselstafett som anordnas av Sagolikt Pyssel! Ska bli så spännande att
vara med!

Kram Lullsan

Till en liten namnsdagskille!


Två små dregglisar skickades på posten till mitt lilla gudbarn som firar
sin första namnsdag i dagarna! Elefanttyget kommer från Stoff&Stil och
molntyget är ett örngott från MeandI.

Hej bloggen!

Ännu en arbetsvecka har passerat och äntligen är det helg igen! En del trevligheter är inplanerade den här helgen och däremellan ska det målas lite i sovrummet!! Som vanligt önskar jag att helgen inte ska gå alldeles för fort utan att jag även får lite tid framför mitt pysselbord! Har några småplaner till köket som jag klurat på ett bra tag, enda sedan jag såg Cougar Town första gången och lade märke till Jules (?!) snygga bokstäver på väggen. Vi får väl se vad jag kan få till...  

I veckan fick jag sytt några dregglisar som jag postade och skickade iväg till mitt gudbarn! Väldigt roligt att sy sådanna, då det går ganska fort så man snabbt ser resultatet! Mönstret till molndregglisen har jag ritat själv utifrån en köpt variant och dregglisen i elefanttyget har jag ritat själv.

Nu ska jag ägna mig lite åt på spåret här tror jag. Sedan lär det bli en mycket tidig kväll känner jag...

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Inte så mycket LCHF


Ett superduperenkelt bröd att baka. Bara att blanda ihop och låta jäsa länge
för att sedan grädda i en väldigt varm ugn. Gott är det också!

Godkväll Bloggen!

Jag tänkte tipsa om ett väldigt gott bröd som går lätt och smidigt att baka! Perfekt tillbehör till en vintrig soppa! Blev bjuden på brödet hemma hos en vän och jag var helt övertygad om att hon varit på något bageri och köpt stenugnsbakat bröd!! Men det hade hon inte!! Här kommer receptet:

3g jäst
3 dl kallt vatten
1,5 tsk salt
6-7 dl vetemjöl special

Blanda jästen med vattnet. Tillsätt salt och mjölet. Blanda degen väl, gärna i maskin. Låt degen jäsa i kylen minst 8 timmar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma till ett bröd. Knåda INTE degen!! Flytta över degen till en varm plåt och strö över lite mjöl. Grädda längst ner i ugnen i 275 grader i ca 30 minuter.

Nu blir det lite fika här och en stund vid symaskinen i väntan på att roliga Solsidan dyker upp i rutan ikväll! Har höga förväntningar på säsong 2!!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Ledig lördag




Små ljusfat i form av hjärtan.


Hej bloggen!

Då var det lördag och man kan njuta av lite ledighet! Har varit en vända in i storstaden för vernissaget jag nämnde tidigare. Dagen blev väldigt lyckad och man är så glad och varm i lärarhjärtat nu!

Jag har börjat nedräkningen till den 31 januari då folkuniversitetets keramikkurs drar igång. Gick en kortkurs på fem gånger förra året vid den här tiden och jag verkligen älskade det! Ljusfaten på bilderna ovan blev tillsammans med en del annat tillverkade då! Nu har jag anmält mig till en lite längre kurs på 10 gågnger och jag börjar redan få huvudet fullt av idéer på saker jag ska försöka skapa. Ser verkligen fram emot kursstarten! Vi får se om det blir något att visa upp här på bloggen!!

Nu kallar äntligen symaskinen!
På återseende hoppas jag!

Kram Lullsan

Veckans bästa dag!


Denna fredag låg nya numret av Elle mat & vin i brevlådan. Den absolut
trevligaste av mattidningar tycker jag!

Hej Bloggen!
Idag står det skrivet fredag i kalendern och redan har en vecka av terminen gått! Sovrumsrenoverigen har tagit fart! Igår kom de nya gipsskivorna upp på väggarna! Sambon har lite att göra de närmsta dagarna så vi får se hur långt vi kommer i helgen!

Själv ska jag på vernissage imorgon. Jag deltog i ett projekt med konstfrämjandet i slutet av förra terminen där några av mina elever gjorde ett konstverk tillsammans med en konstnär. Detta ska ställas ut med start imorgon tillsammans med konsverken från de andra skolorna som deltog i projektet. Ska bli riktigt roligt!

Pysslandet går på sparlåga. Orken att pyssla om kvällarna har inte funnits där denna första arbetsvecka!! Hoppas på bättring de kommande veckorna! Har en del presenter jag skulle vilja få klara!

Nu ska jag luta mig tillbaka och bläddra igenom nya numret av Elle mat & vin och inspireras till någon av vinterns många middagar!

Trevlig helg!
Kram Lullsan 


Söndag...

Och inte vilken söndag som helst, utan sista söndagen innan vårterminen börjar! Hur kan ett lov gå så attans fort? Har visserligen fått gjort massor under de här lediga veckorna, men det är ju så fantastiskt skönt med ledigt att jag gärna varit ledig lite till :0)

Sovrumsrenoverigen har tagit fart och här i veckan rev sambon och jag två innerväggar som ska gipsas om. Taket målas i detta nu och elementet målade jag i förmiddags. Imorgon efter jobb ska det få sig en strykning till! Väggarna ska sedan gipsas,golv läggas, tapet ska upp, väggar målas och nya garderobsdörrar ska in! Sedan tillkommer piffet bla i form av  kuddar som jag ska sy! Man får tänka på målbilden av det nya fina sovrummet när man stör sig lite på att hela ovanvåingen ser ut som ett bombnedslag!!

I måndags blev det en tur till stoff och stil och jag fick handlat lite smått och gott. Några söta tyger fick följa med hem som ska bli presenter till vännernas små barn! Håller på med ett par små, små muddisar. Visar bilder när dessa blir klara!

Nu ska jag ta tag i e liten hög med rättningsarbete som kallar på mig!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan





RSS 2.0