Inte makaroner iallafall


Mmm... ljuvliga macroner, makrones eller macroones. Stavningen till
detta delikata lilla bakverk är många men vad gör väl det när de smakar
underbart gott!! Skålen kommer från Jelly Bean.

Hej Bloggen!

Årets näst sista dag är här och imorgon blir det festligheter! Jag har för första gången bakat macroner som jag tänkte vi kunde ha till kaffet imorgon! Efter att ha surfat runt och kollat lite olika recept valde jag till sist ett hos kalasgott, här ,istället för Xanté tog jag rivet skal av en apelsin och det smakade också riktigt bra!! Lite gul karamellfärg gav kakorna en fin färg!! Kommer absolut baka dessa igen!!

På pysselfronten är det lugnt. Försöker sticka färdigt min raggsockor men det känns inte jätteinspirerande måste jag säga. Planerar ett besök på stoff och stil på måndag och det är nästan så att jag kan längta dit. Har nämligen massor av sömnadskli i fingrarna!

Gott nytt år på er!
Kram Lullsan



God fortsättning!


Igårkväll firades det sista av julen och de sista klapparna delades ut!
I min svägerskas klapp gömde det sig en liten vetevärmare jag
sytt! Hoppas den kommer till användning och ger både värme och lindring
för ömmande muskler!


Kisen är sydd i linnetyg och fylld med bovetegryn.

Hejsan!

Då var glada julen slut, slut, slut... Har haft fantastiskt mysiga dagar med familjen och är verkligen nöjd med årets firande! Trots väderläget kom alla tillslut fram, tack och lov, och vi kunde umgås i timmarna många. Julafton förvandlades sedan till ett stort pyamasparty då alla sov över för att slippa ge sig ut på vägarna i mörkret! Fungerade riktigt bra! Tur vi har ett stort hus, sambon och jag!!

Idag bär det åter igen av mot småstaden för inköp av tapet och presenter till tre födelsedagsfirare i familjen som fyller år kring nyår! Eftermiddagen tänkte jag ägna åt att planera inköpen till årets sista middag, som ju får bli lite festligare! Vi kommer vara några goda vänner här hemma och det ser vi fram emot! Vårt första år i huset har onekligen firats in rejält med både stor midsommarfest, jul och nyår!

Nu får vi ta tag i den här... måndagen, var det visst!

Kram Lullsan


På jakt efter "the tapet"

Godkväll Bloggen!

Tänk så fort en ledig dag går! Men lite nytta har man fått gjort ändå! Började morgonen med att skotta en gång runt halva huset och ställa fram stegen. Sedan åkte sambon och jag till lilla staden för att kika på tapet. Oh my... säger jag bara... så många fina tapeter det finns. Valet blir nog en från Casadeco. Lagom romantisk och blommig för att passa i vårt sovrum! Spännande, spännande... vi får se om vi får fixat lite i sovrummet efter helgerna här!

När vi kom hem från inspirationsrundan hade vi fått ett nytt och fint skorstensskydd monterat. Så nu slipper vi rensa skorstenen på pinnar och annat kraffs som fåglarna släpper ner.

Nu i eftermiddag har vi kattsäkrat och klätt granen. En svag doft av julgran ligger i huset och det doftar verkligen gott!

Ikväll blir det tv-mys och sista delen av Morden i Sandhamn.
På återseende hoppas jag!

Kram Lullsan


Tack för gott arbete!


En julklapp av stadsdelschefen i stadsdelen jag jobbar i, som tack för
gott arbete under året! En väldigt inspirerande kokbok med recept på
rätter från världens alla hörn!

God kväll!

En trött blogger (får man kalla sig så när man bara bloggat några månader? Men i och för sig, det är ju min blogg så då kan jag ju kalla mig vad jag vill!!!) som skriver detta inlägg! Idag var det avslutning på skolan. En avslutning full av fina, duktiga och musikaliska elever som uppträdde så att man fick gåshud och en liten tår i ögat. Väldigt lyckat var det! Nu är det välförtjänt ledighet som står på schemat för både mig och mina elever! Flera underbara veckor utan alltför många måsten! Var på biblioteket igår och laddade upp med lite inspirationsböcker. Får se om jag får tid över att pyssla lite... *hoppas* Imorgon kommer vi förhoppningsvis iväg till måleributiken för att insupa inspiration till den väntande sovrumsrenoveringen!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan


Fjärde advent!


Då var alla fyra ljusen tända och ynka 5 dagar kvar till julafton!
Årets adventsljusstake är inköpt på IEMS i Jönköping och glasprismorna
på Pottery Barn.


Uttråkad kise som sååå gärna vill vara ute och springa av sig, men
snön gör det hela besvärligt!

Hej Bloggen!

Har haft en riktigt lugn och skön start på denna söndag! Ska alldeles snart ta tag i dagen för att inte riskera att såsa bort allt för många timmar! I eftermiddag blr det glöggmys hos mamma och pappa tillsammans med mina kusiner och deras familjer och det ska bli riktigt mysigt! Ute skiner solen och det gnistrar så fantastiskt i snön! Ska hoppa i skiddressen och skotta lite så att vi får ut bilen när vi ska fara iväg! Sedan får det bli pyssel resten av dagen!

Ha det så bra!
Kram Lullsan

Tovade tomtar


Tovade tomtar som flyttat in i köket.

God eftermiddag!

Idag bjuder jag på en bild av förra årets julpyssel. Tovade ett par tomtar då som jag tyckte blev väldigt söta. Jag är inte mycket för tomtar annars, men de här är precis lagom tycker jag och pryder tavellisten i köket och sprider lite julkänsla! Jag har fortfarande ull kvar, och tovningsnålar, men än har det inte blivit fler tovade! Kanske får jag ett ryck och tovar några fler till nästa år!

I år har jag köpt en ställning i trä från panduro som jag ska limma ihop och måla. Jag tycker den påminner om en sådan gammal julprydnad där man trycker på äpplen i ändarna, och det tycker jag är väldigt fint. Vi får se vad det blir av mitt julpyssel. Kanske hinner jag pyssla lite i helgen, mellan julkonsert, storstädning och glöggmys! Visar hur som helst lite bilder när det hela är klart!

Nu blir det snart lite middag här hemma. På menyn står klassiska rårakor, knaperstekt bacon eller keso chili och lingonsylt. Hoppas det ska smaka smaskens. Det var länge sedan jag gjorde rårakor så vi får se hur de blir!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Värmeskyddande hjärtan

Hejsan Bloggen!

De senaste veckorna har det pågått julklappsinköp här hemma, som hos så många andra i dessa tider!! Eftersom jag är som jag är har jag inte köpt alla utan även knåpat ihop några själv! Eftersom det finns en risk att mottagaren tittar in här bjuder jag på en lite tjuvkik... man ser inte så mycket, utan jag återkommer med fler bilder efter julafton!

En hemmagjord julklapp...

Däremot kan jag visa bilder på annat jag sytt för ett tag sedan. Som mall har jag använt en (köpt) julklapp från ett annat år som jag ritat av och modererat lite med för att få den "lite bättre". Till exempel kom jag på hur jag skulle sy för att "vändöppningssömmen" inte skulle synas. Dessa små hjärtgrytlappar har varit perfekta och uppskattade gå-bort-presenter och jag har hjälpt ett par vänner att sy sina egna! De är perfekta grytlappar som dessutom är fina för ögat om man skulle glömma dem framme i köket!


Ett värmeskyddande hjärta!

Nu blir det Leila's Home Delivery! Hoppas på några rktigt juliga recept ikväll! Har upptäckt att repriser på Leilas jul finns på tv4 play, så tågresorna går i en rasande fart när man kan underhålla sig med att titta på något så fantastiskt i mobilen!

Kram Lullsan

Tredje advent!


Små goda pepparnötter fick bli gårdagens "gå-bort-present" tilsammans
med en julig hyacint när lillasyster bjöd på glöggmys!

Go´dagens denna söndag!

Ute strålar solen och det droppar från taken. Kanske blir det ingen vit jul i år även om det såg mycket lovande ut, med tanke på de snöhögar vi haft här i lilla byn i några veckor!

Igårkväll bjöd lillasyster på glöggmys hemma hos sig och hon hade gjort så juligt och mysigt och det var verkligen trevligt! Det lektes paketlek och den gav upphov till många goda skratt! Tänk att man aldrig blir för gammal för att leka!! Jag hade bakat danskarnas svar på våra pepparkakor, pepparnötter. Väldigt enkelt att blanda ihop och rulla ut till lagom små kulor! Kommer verkligen baka dessa igen, men då kommer jag lägga till lite kanel i degen för att få dem ännu mer lika våra pepparkakor! För den som vill prova kommer receptet, som jag hittat på nätet någonstans och tyvärr inte kommer ihåg vart, här:

125g smör
125g socker
1 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malen nejlika
(0,5-1 tsk malen kanel)
275 g vetemjöl

Sätt ugen på 200 grader. Rör samman smör och socker och tillsätt ägget. Blanda kryddor, bikarbonat och vetemjöl och rör ner i smör-socker-äggblandningen. Knåda degen väl. Rulla ut till fingertjocka längder och skiva dem till 1,5 cm bitar. Rulla kulor av bitarna och platta till dem litegrann. lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i 10-12 min.

Idag har det kokats knäck. Vet av erfarenhet att det är bäst att koka en sats nu och sedan vänta och koka en till någon av dagarna före julafton, om man vill ha de ljuvliga små sötsakerna på julaftons gottebord. Sambon är helt tokig i knäck och jag ska väl inte säga annat än att jag är ganska svag för dem jag med! Så här hemma blir det lite adventsmys med mamma och pappas hemgjorda glögg, knäck och pepparnötter lite senare ikväll!

Imorgon går vi in på terminens sista vecka med lektioner. Jag kan inte förstå vart hösten tagit vägen! Känns som om det var igår jag träffade mina små sjuor för första gången! Nästa tisdag är det avslutning och sedan väntar ett efterlängtat jullov! Ser verkligen fram emot ledigheten som kommer inebära mycket mys med nära och kära, festligt nyårsfirande i huset med goda vänner, kanske en och annan reoverigsplanering och massa annat skoj! Nu ska jag gå och sätta mig i mitt kreativa kaos och packa in en och annan julklapp!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan


Full fart mot helgen!

Tänk att det redan är fredag imorgon och helgen redan står för dörren! Nu i adventstider är det extra mysigt med helgerna då man har tid att mysa och fixa inför den stundande julen! I går var sambon och jag och fixade en gran. Den står nu i garaget i väntan på att få komma in och kläs. Skulle egentligen vilja ta in den snart, men då vi inte vet om katterna börjar klättra i den får vi nog vänta till lillejul innan granen kommer in i stugan! Polkakäppar är iallafall inhandlade och ligger i köksskåpet och väntar!

Idag smygstartade jag tomteverkstan och klädde in fyra små klappar! Älskar att lägga ner tid även på utsidan av paketen!

Nä, nu blir det Leilas home delivery!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Pepparkakshus


Bästa gå-bort-presenten så här i adventstider. Mallen till pepparkakshuset
har jag skrivit ut från Martha Stewarts hemsida för en massa år sedan,
men det var inte förrän i år jag fick tummen loss att baka det! Hoppas
svärmor blir glad imorgon!

Go´kväll!

Denna lördag har bjudit på en välförtjänt sovmorgon och sedan julpyssel på det! Älskar verkligen alla dessa förberedelser inför julen!! Idag har jag bakat pepparkakshus och måste säga själv att jag blev väldigt nöjd med resultatet. Det roligaste är såklart dekorationen. Gick lite bananaz med nonstoppen... Nu står morgondagens middag på spisen och puttrar, en mustig älggryta med rödvin, enbär och annat gott. Ikväll blir det en enkel laxpasta här hemma!

På återseende!

Vitt vinterland


Idag är det dag nr 2 i årets mysigaste månad!!

Hej Bloggen!

Fy vilket snörusk vi har här i Skåne! Förstår inte att vi aldrig lär oss att vintern kommer varje år och med den finns det risk eller chans, lite beroende på hur man ser det, att vi får snö. Så här hemma i stugvärmen tycker jag bara det är sååå himla mysigt med all snö som faller utanför, men den ställer ju till med lite problem för oss som pendlar till arbetet varje dag! Idag kom jag iallafall hem och "bara" 1 timme sen så nu håller jag tummarna att det slutar snöa och blåsa så att jag tar mig till jobbet utan problem imorgon!

Helgen närmar sig och med den lite mysigt julpysslande och glöggmys hos svärmor! Ska bli riktigt härligt med helg!

Kram Lullsan

RSS 2.0