Juliga saffransbullarHej Bloggen!

I förra vecka när Icareklamen damp ner i brevlådan kunde man hitta ett recept på saffransknutar med vaniljfyllning. Tyckte receptet lät riktigt smaskens och eftersom jag lätt tröttnar på vanliga lussekatter har jag inte bakat sådanna på flera år, men i går blev det storbak och den ljuvliga doften av saffransbullar spred sig i huset medan stormen ven utanför fönstren!

Receptet påminner om lussekattdeg, men med den lilla tvisten att man bakar ut dem som kanelbullar med  vaniljfyllning! Vill du också baka smarriga bullar hittar du receptet här

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Första adventHej Bloggen!

Här har det första ljuset tänts denna morgon, som hos så många andra! Årets adventsstake är minimalistiskt piffad i år. Sidenband med tryck som jag fäst runt blockljus från ica i olika höjd. Siffrorna köpte jag förra året tillsammans med fatet och de duger bra i år igen!

Denna söndag har jag inga storslagna planer för! Efter hektiska veckor på jobbet är det så skönt att känna sig lite ledig såhär på söndagen! Tror jag ska tända en brasa och mysa med katterna i den nya soffan som kom i fredags!

På återseende och hoppas alla som tittar in hit får en härlig första advent!!
Kram Lullsan

Pysselstafett

Hej!

Idag går pysselstafetten vidare och jag tar över stafettpinnen från Kreativt Kaos som igår visade oss hur vi på ett fint vis kan mätta hungriga fåglar i vinter. Idag tänkte jag bjuda på mitt första egenknåpade virkmönster som bidrag i denna stafett. Kanske kan det bli en julklapp till någon som är i behov av nya grytunderlägg?! 

Förhoppningsvis ska det inte vara några problem med mönstret, men hittar du några konstigheter får du skicka iväg en kommentar till mig. Vi har haft några diskussioner här hemma om huruvida detta ser ut som ett hjärta eller inte. Ett annat hjärta här hemma tyckte nämligen att det mer såg ut som ett skägg… Nåja, oavsett så får ni hålla till godo med följande mönster och avgöra själv!!

 

Tovat hjärta (eller skägg om du så vill)

Du behöver: Två nystan ullgarn (100% ull) och virknål som passar. (Tänk på att blekta ullgarn oftast inte går att tova i maskin) 

Förkortningar:
lm- luftmaska
sm- smygmaska
fm- fastmaska 

Virkinfo:
Avsluta varje varv med en luftmaska innan du vänder.
Tanken är att du ökar i början och slutet på vart annat varv genom att sticka 2 fm i samma m.
När du ska minska gör du det genom att sticka 2 fm tillsammans. 

Börja virka 4 lm.

Varv 1: 2 fm i andra maskan från nålen, 1fm, 2 fm i sista lm

Varv 2: 5 fm

Varv 3: 2 fm i första maskan, 3 fm, 2 fm i sista m

Varv 4: 7 fm

Varv 5: 2 fm i första maskan, 3 fm, 2 fm i sista m

Varv 6: 9 fm

Fortsätt öka på samma sätt tills du har 35 maskor. Nu har du en triangel och det är tid att virka första hjärtbågen. Tanken är att du nu virkar över halva triangeln. Virka på följande vis och glöm inte lm innan du vänder:

Varv 1: 17 fm

Varv 2: minska med 1 m ytterst i var sida

Varv 3: fm över alla m (15fm)

Varv 4: fm över alla m (15fm)

Varv 5: minska med 1 m ytterst i var sida

Varv 6: fm över alla m

Varv 7: fm över alla m (15fm)

Varv 8: minska med 1 m ytterst i var sida

Varv 9: fm över alla m

Varv 10: fm över alla m (15fm)

Varv 11: minska med 1 m ytterst i var sida

Minska på samma vis vart annat varv tills du har 3 m. Fäst tråden. Virka den andra maskbågen genom att virka 17 fm på ”triangeln” och sedan virkar du den på samma vis som först hjärtbågen.

 Fäst trådarna ordentligt och tova i tvättmaskin. Släng in hjärtat tillsammans med en handduk i 40 grader med lite grönsåpa. Hjärtat går att forma litegrann så länge det är fuktigt!

Lycka till! 

Nu lämnar jag över till her name was Greta som imorgon bjuder på sitt bidrag till stafetten!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

 

 

 


Nu har julknarkandet börjat!Hej Bloggen!

Idag har jag påbörjat årets julknarkande... Ja, jag fick visserligen ett stort sug förra veckan och köpte då årets första julmagasin som jag var tvungen att lusläsa. Men idag gick startskottet PÅ RIKTIGT i och med de årliga julmarknaden som hålls på ett litet slott här i närheten. Köpte ängeln på bilden ovan som är gjord av en tjej som heter Malin. Har sett den tidigare men i år slog jag till!

När jag kom hem fortsatte jag med att lyssna på julmusik (sambon jobbade och kunde inte komma med invändingar) och till fikan ikväll blir det årets första lussebulle och brända mandlar!! Åh vad jag älskar den här tiden på året! Nu ska jag njuta av resterande november och december och bara gotta ner mig i allt vad jul heter!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Garn i massor...Hej Bloggen!

Under förra veckans underbara lov var jag en tur till Jönköping för att hälsa på min fina vän och hennes lilla familj. Under vår lilla shoppingrunda på stan var jag in om Garnshopen astrid och det var en så fin liten butik med massor av fina garner. Såklart slog beslutsågesten till och jag gick tomhänt från affären, men innan jag styrde bilen söderut igen svängde jag in om och denna gång fick jag med mig en liten påse med finfina garner.

Igår ställde sambon upp så jag kunde göra ett nystan av det fina mångfärgade garnet. Jag vill ju undvika ett likande trassel som inträffade för ett tag sedan :0) Nu ska jobba undan här så att jag kan fortsätta virka på den scarf jag påbörjade igår kväll!!

på återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Novemberlov...Hej Bloggen!

Igår var det den årliga gåsamiddan med la familia och jag tyckte buketen passade så bra som gå-bort-present så här i hösttider! Inspirationen fick jag som så ofta hos Popetotrora och hon i sin tur hade hittat en finfin tutorial hos Ina! Kika in där om du vill göra en lika fin bukett... men det gäller nog att skynda, skynda, för snart är höstlöven ett minne blott!

Sedan lite drygt en vecka tillbaka är och också den nya pysselstaffetten igång!! Kika här för bloggschemat och återkom hit den 15/11 för då bjuder jag på mitt bidrag!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Vi har en vinnare!!!

Hej Bloggen!

Idag var det dags att dra en vinnare i utlottningen! Strax efetr tolv startade jag datorn och kollade hur många som ville vara med i utlottningen!Skrev så ner namnen på små lotter och lade i en skål...Skaka, skaka, dra...

och vinnaren är:Fröken pyssel! Stort grattis! Mejla mig dina adressuppgifter (madebylullsan-snabela-hotmail.se) så kommer priset inom kort!!!

Till er andra vill jag säga tack för att ni ville vara med och tack för att ni kommer in här då och då!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

RSS 2.0