Virkad babyfilt

 
 
Den har varit färdig i några veckor men bara inte hamnat här på bloggen! Första färdigstälda alstret till vårt eget lilla barn. Jag har ju virkat till andras barn tidigare, men det var något visst med att virka till sig själv! Längtan känns lite lättare att hantera på något sätt! Nu är filten vikt och ligger tillsammans med lite annat innhandlat och väntar på att februari ska komma och bebisen med!
 
Höstlov innebär som vanligt lite mer tid framför symaskinen och orken på kvällarna är lite bättre så det blir lite virkat med!! Härligt som bara den!!
 
På återseende!
Kram Lullsan

Äppelmüsli

 
Hej Bloggen!
 
För något år sedan testade jag att göra egen müsli som blev riktigt äcklig! Jag hade inte den inne i ugnen tillräckligt så havregrynen var helt soggiga. Och i receptet skulle man ha jättemycket torkad frukt så den blev alldeles för söt. Ett riktigt blä-försök och sedan dess har vi köpt vår müsli i affären!
 
Har sedan fått smaka hemmagjord müsli som var sååå god och jag har tänkt flera gågnger att jag borde försöka mig på hemmagjord müsli igen och när jag läste om egen müsli här för ett tag sedan tänkte jag att nu får det vara tid!!. Så i söndags letade jag recept. Höftade lite och lade till lite egna ingredienser och resultatet blev riktigt mumsigt!
 
Här kommer receptet:
 
Kaneldoftande müsli med äppelchips
 
1dl vatten
2 msk rapsolja
0,25 dl råsocker
0,5 dl kokos
0,5 dl linfrö
5 dl grynblandning
1 msk kanel
1 sats äppelchips
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vatten, olja och råsocker i en bunke. Rör ner kokos, linfrön, havregryn och kanel och rör runt väl. Strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen tills blandningen är helt torr, ca 40 minuter. Rör runt flera gånger och passa så att müslin inte bränns.
 
Låt svalna och bryt i äppelchips efter behag. Njut med en god vaniljyoughurt!
 
Kram Lullsan

Äppelchips

 
God söndag på er!
 
I äppelskördartider letar jag inspiration till vad jag ska göra med all frukt här hemma. I bloggvärlden snubblade jag över äppelchips och tänkte att det var något att prova! Jag har storslagna planer för mina chips som blev vannsinnigt goda. Nu är det bara att hoppas att jag kan klara mig från att gå och småäta av chipsen här i eftermiddag!
 
Här kommer receptet som jag använde mig av
 
1,5 dl socker
2 dl vatten
saften från 2 citroner
3 små äpplen
 
Blanda socker, vatten och citronsaft och låt det koka upp. Ta från plattan. Ta bort kärnhuset på äpplena och skiva dem tunnt. Blanda i äppleskivorna i lagen och låt dra i ca 30 minuter.
 
Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen i 80grader i ca 4 timmar.
 
På återseende
Kram Lullsan

Veckans nya; Kycklinggryta med svampsås

 
Denna "veckans nya" blev en riktig snabbis- perfekt när man kommer hem från jobbet och vill ha maten på bordet inom typ 30 minuter! Receptet kommer från arla-appen- en riktig räddare i nöden! Vi kommer laga den här rätten igen men då kommer jag tillsätta ytterligare lite grönsaker i grytan!
 
För er som vill testlaga kommer receptet här:
4 portioner
400g kycklinfilé
200g champinjoner
2 morötter
2 dl arla cremefraiche gourmet, karljohan-timjan-citron
ris
 
Skär kyckling och svamp i bitar. Skala och strimla morötterna. Bryn kyckling och svamp i en gryta. Salta och peppra. Tillsätt morötter, 1 dl vatten och creme fraicheen. Låt koka i ca 5 minuter. Servera med kokt ris.
 
På återseende!
Kram Lullsan

RSS 2.0