Kyckling med rostade rotfrukter

4 portioner
 
2 morötter
2 palsternackor
600g potatis
1msk olja
salt och peppar
1 tsk spiskummin
4 kycklingfiléer
½ dl sweet chili
1dl matyoghurt
 
1. Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.
2. Skala morätter, palsternackor och potatis och skär dem i bitar. Blanda rotfrukterna med olja och krydda med salt, peppar och spiskummin. Häll rotfrukterna på den varma plåten och rosta först i 10 minuter.
3. Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Krydda med salt och peppar och sweet chili. Lägg kycklingen på rotfrukterna och rosta ytterligare ca 10 minuter.
4. Servera kycklingen med rotfrukter, yoghurt och rucola.
 
Den här rätten var en smidig vardagsrätt som gick att laga till på ett kick! perfekt när man kommer hem hungrig och trött från jobbet!! Rätten smakade dessutom väldigt gott och det är ju lite av ett måste! Vi hoppade över salladen och serverade tomater från trädgården istället!!
 
På återseende!
Kram Lullsan
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0