Babynest

 
I brist på bättre bilder får det idag bli en från instagram! Oavsett bildkvalitet så har jag har i alla fall sytt ett litet "babynest" till den lilla bebben! Googlade runt lite för att hitta inspiration och visst kan man köpa fancy och fabrikssydda babynest, men jag gnuggade hjärncellerna lite och klurade ut hur jag skulle göra och det blev ganska bra!
 
Något säger mig att jag inte är ensam om att sy sånna här för när jag var och handlade material på Stoff och stil och letade efter en sak och förklarade vad jag skulle ha det till blev svaret "Åh sånna där babynest, som alla syr"! Hur som helst får tiden utvisa om det blir poppis eller inte och jag är mycket nöjd över att ha sparat ett antal hundringar på att fixa't själv!!
 
Kram Lullsan
 
Och just ja, om någon vill kolla in mig på instagram heter jag Lullsan där med!!
 
 

Ytterligare en filt har sett dagens ljus

 
Det har virkats på ytterligare en filt här hemma! Denna är virkad i grått raggsocksgarn och är härligt varm och go. Nu blir det inte virkat fler filtar (tror jag) utan nu ska jag lägga fokus på mitt korsstygsbrodderi!!
 
Kram Lullsan

Höstmys

 
Det är ju ruskigt så mörkt det blir om kvällarna nu!! Idag kom jag som tur var hem medan det ännu var ljust så att man fick lite dagsljus idag, men innan jag visste ordet av det hade mörkret sänkt sig över min lilla by! Nu är ljusen tända och middagsfix står näst på schemat. Idag blir det pannkakor och stekt bacon... smarr!! Barnsligt gott med stekta pannkakor någon gång ibland tycker vi två här hemma!
 
Ikväll bänkar jag mig i soffan med mitt nya projekt: korsstygn, som är en del av ett lite större projekt som (förhoppningsvis) ska vara klart innan bebis kommer!! Korsstygn är nytt för mig så vi får se hur jag tar mig an utmaningen!!
 
Kram Lullsan

En äpplig summering

 
I år har vi fått en helt galet riklig äppelskörd. En del kilon är lämnade till min svägerskas kollega och ligger i detta nu förhoppningsvis och gosar till sig till mumsig cider! Jag har som tidigare år kokat mos och haft framme min råsaftscentrifug en vända och bakat några äppelpajer som ligger i frysen. Men jag kände också att jag ville testa lite nytt av alla goda äpplen. Så den här hösten har jag försökt hitta lite nya användningsområden! Jag har bland annat gjort äppelmüsli, bakat äppelbröd och för några veckor sedan bakade jag kanelbullar med äppelfyllning.
 
Än är inte äppelsäsongen helst slut och i fruktdisken på ICA tror jag fortfarande man kan få tag i svenska äpplen. Jag ska denna söndag ta ett ryck och gå ut och plocka mig de sista hinkarna med äpplen och köra råsaftscentrifugen en stund, för den där juicen har en strykande åtgång!!
 
För er som blev sugna på äppelbullarna kommer rexeptet här:
 
En sats vanlig vetedeg.
 
Fyllning:
2 små rivna äpplen
125 g rumsvarmt smör
125 g riven mandemassa
1,5 msk malen kanel
 
Dela vetedegen i två delar och kavla ut varje deg till en lagom tunn rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop till bullar eller gör snurror. Pensla bullarna med ägg och grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter. Innan serveringen är det gott att pudra över lite floroscker!
 
Hoppas alla får en härlig söndag!
Kram Lullsan

RSS 2.0