Om att drömma sig tillbaka



Hej Bloggen!

När den stora Amrikänska kaffekedjan så slog upp sina portar, i den något större stad där jag jobbar, var jag bara tvugen att ta en kopp "to go" efter jobbet idag!

Att sedan stå nere på perrongen i citytunneln, i väntan på tåget hem, så var det nästan som om jag spolat tillbaka bandat en sisådär tio år och befann mig på Earl's Court på väg hem till Fulham och mina väntande aupairsysslor... nostalgi av stora mått!!

Och på fredag kommer min londonfunna vän med familj till oss!! Är alltid så trevligt att ses och så mysigt att få träffa min lille gudson! Var några månader sedan sist!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Dagens bästa...


Nej, det är ingen konstig lampa som ger konstiga skuggor, utan SOLEN
som skiner in genom smutsiga fönsterrutor!

Hej Bloggen!

Strålande solsken och riktiga vårkänslor gjorde att jag blev så inspirerad att ta tag i haremsbyxorna som legat tillklippta i flera veckor! Har varit lite smått nervös över smocksömnaden, men den har gått över förväntan! Nu får vi hoppas att resten av sömnaden går lika smärtfritt...

Eftersom hallrenoveringen inneburit ett strömlöst pysselrum får jag helt enkelt husera vid matbordet. Så nu får jag städa undan innan det blir middagsfix här hemma! Pannbiff med stekt lök står på menyn, så det blir på med skidglasögonen för i det här huset äts pannbiff med myyyycket lök ;0)


Bästa sysällskapet!

Ha en härlig torsdagkväll!
Kram Lullsan

Uppdatering: Hur gick sömnaden då... Inga större problem, men när jag tar mig en titt på byxorna när de är klara inser jag att jag ALDRIG kommer ta på mig dessa utanför huset... De ser helt enkelt inte kloka ut! Hur tänkte jag liksom när jag valde ett mönstrigt tyg till dessa pösbrallor? Nåja, min pyjamasgarderob har utökats med ett par luftiga sköna byxor! Man kan inte lyckas jämt...

Boulangerie var det här!!



Hej bloggen!

Idag har det knådats, jästs och vispats så det står härliga till i köket! En sats frukostbullar, två lingonlimpor och en sats kokos- och citronmuffins finns nu färdiga att mumsa i sig!

Till eftermiddagsfikat blev det en nybakt bulle och jisses så goda de var! Receptet tog jag rakt av från baksidan av Kungsörnens Rågkross!

Nu ska jag fortsätta det digra arbetet att försöka ladda upp några hundra bilder för framkallning...

Kram Lullsan

Sportlov



En styck hatthylla till salu... någon?!



Hej Bloggen!

Här firas sportlov för fullt, men inte gör vi det i backarna som så många andra! Nä, mitt sportlov passade så bra med sambons långledighet och då bestämde vi oss för att ta tag i hallen! Hiskeligt gröna väggar (med bård!), illgröna inbyggda garderober med orange insida och slitet paretgolv... Ja ni hör ju själva vilken hit!

I söndags slet sambon ut garderoberna och jag påbörjade ångandet av sisådär en 6 lager tapet. Nu är alla väggar råa och renoverigen fortsätter! Ska försöka hinna med lite annat sportlovsroligt, som att fortsätta virka på min kofta, rätta prov (!) och städa pysselrummet, mellan renoveringen! Ska bli så härligt när vi är klara! Då är i stort sett hela bottenvåningen iordning!! Jiha!!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Tjuckåkolääääde


Ingen wow-bild, men av följande ingredienser kan du göra en smarrig efterrätt!

Hej Bloggen!

För lite drygt en månad sedan hade vi några vänner på middag och de mumsade mat enligt GI. Vad bjuder man på då?!! tänkte jag. I vår familj är vi allätare, dvs något husmansrecept då, ett viktväktarrecept då, och nu då också ett GI-recept (eller LCHF som typ är samma princip fast ändå inte... inte helt lätt att hålla koll på alla dieter)

Nåja, för att komma till saken snubblade jag över ett kanonersrecept på chokladmousse som passar LCHFare och Giare och såklart alla vi andra. Ursprungsreceptet hittade jag hos matplatsen men jag ändrade lite och tog bort kaffet som stod med, så här kommer mitt recept:

Du behöver:

100g mörk choklad
2 äggulor
2,5 dl vispgrädde

Gör så här:

Smält chokladen i micron eller i vattenbad. Låt svalna något.

Vispa grädden, men inte för hårt!!

Lägg gulorna i en skål och rör i chokladen lite i taget.

Vänd ner grädden i chokladsmeten och häll upp i glas eller skålar och ställ kallt till servering, minst 45 minuter


Nu blir det fruktsallad framför Sveriges mästerkock som börjar alldeles strax! Och när fruktsalladen är slut blir det till att virka vidare på koftan (Jag vet, jag är ingen turbovirkare direkt...)



Syinspiration



Hej bloggen!

Att bläddra i tidingar likt den ovan är så himla inspirerande tycker jag! Jag blir så sugen på att sy massor av kläder åt mig, men ork och mörker sätter stopp för de planerna! Förra veckan klippte jag iallafall ut delarna till mina byxor så nu ska jag bara få tummarna ur och sätta mig ner och sy. I väntan på dejten med symaskinen virkar jag vidare på min kofta!

Kram Lullsan

RSS 2.0