Mollie MakesHej Bloggen!

Dagens tips blir inspirationssajten Mollie Makes som jag snubblade över igårkväll. Massor av fin inspiration och det är alltid roligt när man "ramlar in" på någon ny sida som man kan utforska.

Efter jobbet idag gick jag in om pressbyrån och köpte mig ett ex av tidningen. Men smakar det så kostar det... Är ju inte helt gratis att köpa utländska tidningar. Mollie finns också som app för oss med smartphone och då kan man köpa tidningarna som elektroniska exemplar och till ett mycket bättre pris!! Men nu ska ni få höra; numret på bilden ovan kan man ladda ner aldeles gratis! Bra va?!

Nu ska jag bläddra i min nya fina tidning!
//Louise

För pendlingsvirkningen.Hej Bloggen!

Under jullovet sydde jag en liten, liten väska. Lagom för ett nystan, en virknål och en liten virkning att ha som tidsfördriv på tåget till och från jobbet.

Mönstret hittde jag på Martha Stewarts hemsida, och egentligen var det tänkt att man skulle förstora mönstret till "riktig" handväske-size. Men den här lilla varianten blev perfekt för mig och mina behov!!

//Lullsan

Det går framåtHej Lördag!!

Som ni ser går det lite framåt med koftan. Har virkat lite någon kväll i veckan och det känns skönt att se att det går framåt. Är lite förbryllad dock eftersom det inte verkar gå åt så mycket garn som mönstret säger, men det hänger ju ihop med att jag inte virkar med det exakt angivna garnet som står i mönstret. Nåja, bara slutresultatet blir bra är jag nöjd!

Nu blir det strax att bege sig till mysigaste Olof Viktors för semlefika med familjerna och senare i eftermiddag kommer fina väner på middag!

Inhandlat för nya utmaningar!Hej Bloggen!

Gårdagens besök på stoff och stil resulterade i inte mindre än material till två sy- och virkutmaningar!!! Hua, vad har jag gett mig in på... Det är så lätt att gå helt bananas bland alla fina tyger och ett tag var jag sugen på att köpa tyg till ännu ett projekt, men bestämde mig för att NÄR jag sytt klart haremsbyxorna ska jag åka tillbaka och köpa tyget till ytterligare en utmaning! Ska bli spännande att se hur sömnaden går och hur jag ska klara av att sy smock... Hade varit så roligt om de här byxorna blir bra och faktiskt går att använda i vår och sommar!

Och om nu inte haremsbyxorna var en utmaning nog påbörjade jag ytterligare ett projekt igår när jag och en kompis hade vår pysseldejt! Började virka på en kofta från drops. Hann en ganska bra bit under eftermiddagens virkning och nu får jag se hur långt virkkunskaperna räcker, men kanske framförallt tålamodet håller!På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

SlappelördagHej Bloggen!

Har haft en riktigt slapp lördag här hemma medan sambon jobbat. Passade på att jobba jag också och sedan blev jag så sugen på att baka. Fick leta lite i skafferiet och hittade ingredienser så att jag kunde baka Leilas chokladmuffins. Får bli vars en muffin till kaffet ikväll!

På återseende hoppas jag!
Kram Lullsan

Sökes: pyssellust

Här duggar inläggen inte alltför tätt, tyvärr! Anledningen är helt enkelt att jag inte haft någon större lust att sätta igång med något projekt under första veckan tillbaka efter ledigheten! Är det någon som liksom mig känner sig lite svårstartad sådär?!

I helgen hade vi några vänner på middag och då pratades det stickning och virkning och jag fick en lektion i hur man stickar mönster med två färger! Det satte lite fart på inspirationen och lusten kom tillbaka och det bokades en pysseldejt på söndag med start på stoff och stil och sedan ska det virkas och stickas som bara den!!

Nu har jag satt tänderna i en ny strumpstickning! Är i stort behov av nya raggsockor så det passar ju bra! Det går långsamt framåt. Är ju inte så van vid stickorna!!!

Tyvärr vill inte ajfånen som jag så det blir inga bilder idag!!!

På återseende hoppas jag
Kram Lullsan


Kalas


Bilden är lånad härifrån

Hej Bloggen!

Här kommer ett litet livstecken ifrån mig! Har inte precis något roligt nypysslat att bjuda på då senaste veckan har varit galet kalastät och inte mycket tid har funnits till garn och tyg mellan goda middagar och trevligt umgänge! Men nu dröjer det ett tag till nästa kalas och med vardagsrutinerna som kickar igång imorgon i och med att skolan börjar igen och mina elever behöver en lärare, så hoppas jag att jag ska få lite tid över igen. Jag menar, hoppas kan man ju alltid!!

Nu ska jag stoppa en pinne i brasan, luta mig tillbaka i soffan och fortsätta slappa här så att jag är maximalt utvilad imorgon! För efter det här lovet kommer de bli en chock för kroppen att behöva jobba en hel dag :0)

/Lullsan

I brist på snöHej Bloggen!

Senare i år tänker jag mig eventuellt haka på förra årets trend med stickade julgranskulor. Fast jag kommer virka mina. Testvirkade en liten kula i vitt mohairgarn och titta, det blev ju väldigt likt en  snöboll. Så nästa gran kommer vara full av sådanna här små vita, ulliga snöbollar... eventuellt :0)

Kram Lullsan 

Gott Nytt!!Hej Bloggen!!!

Gott nytt år säger jag och välkommen 2012!!!

Igår vankades det festligheter hos goda vänner och som "gå-bort-present" hade jag med mig konservburken ovan. Har sett flera härliga bloggar som gjort burkar likt min och jag har så länge velat testa. Så igår fick jag äntigen tillfälle!

Burken fylldes med rosa silkespapper och doftvärmeljus från Yankee Candles. Sedan limmade jag fast en botten och klädde in burken i papper, silkespapper och sidenband!

Hej hopp!
Kram Lullsan


RSS 2.0